Tietokonegrafiikka

58074
5
Ohjelmistojärjestelmät
Syventävät opinnot
Yleiskuva kuvien tuottamisesta tietokoneella: 2- ja 3-ulotteiset esitysmuodot ja muunnokset, rasterointi, ikkunointi ja rajaus, piilopinnat, värimallit, valaistus, pintakuviointi, varjot, mallinnusmenetelmät, animointi, tosiaikaisuus.

Koe

24.02.2014 16.00 A111
Vuosi Lukukausi Päivämäärä Periodi Kieli Vastuuhenkilö
2014 kevät 14.01-23.04. 3-4 Suomi Tomi Pasanen

Luennot

Aika Huone Luennoija Päivämäärä
Ti 12-14 C222 Tomi Pasanen 14.01.2014-19.02.2014
Ke 12-14 C222 Tomi Pasanen 14.01.2014-22.01.2014

Yleistä

Kirjoitusaiheet määräytyvät kirjan mukaan ja listataan Moodleen määräaikoineen. Lyhennelmät palautetaan myöskin Moodleen.

Kurssin suorittaminen

Viikottain esitellyistä aihealueista kukin opiskelija kirjottaa lyhelnelmän ja palauttaa sen Moodleen.

Kurssi perustuu kirjan lukemiseen (ja/tai muihin lähteisiin), omiin kirjallisiin pienehköihin raportteihin sekä toisten raporttien arviointeihin ja aktiiviseen keskusteluun aihepiiristä. Kurssin arvostelu perustuu osittain ns. vertaisarviointiin, missä jokainen osallistuja arvostelee muiden pienehköt raportit anonyymisti käyttämällä arvosanoja välttävä (2), hyvä (4) ja erinomainen (5). Jokaista arvosanaa täytyy käyttää ainakin kerran. Osallistujan lopullinen arvosana määräytyy hänen saamien arvosanojen keskiarvon ja kurssin vetäjän arvioinnin perusteella.

Kurssikirjaa luetaan kappale kerrallaan ja osallistujat laativat jokaisesta kappaleesta tenttikysymyksiä itselleen. Kurssi perustuu siis kirjan lukemiseen (ja mahdolliseen täydentävään verkkomateriaaliin) ja omien tenttikysymysten laadintaan. Kurssin arvostelu perustuu tenttisuoritukseen ja luotujen tenttikysymyksiä vastauksineen. Osallistujien arvosana määräytyy tehtyjen tehtävien määrästä ja tentissä suoruitumisessa.

Kisailuasetema, missä kukin ryhmä tekee omalla vuorollaan viikkokysymyksiä mihin toiset ryhmät vastaavat luetun perusteella. Osallistujien arvosana määräytyy hänen ryhmänsä antamien oikeiden vastausten lukumäärän perusteella. 

Kirjallisuus ja materiaali

Kurssilla oletetaan että joko opiskelijalla on käytössä Antti Puhakan 3D-grafiikka kirja tai sitten hän on valmis etsimään sopivan materiaalin verkosta viikottain.