TVT-ajokortti

582514
3
Selvitettävä
Tieto- ja viestintätekniikan opinnot
Vuosi Lukukausi Päivämäärä Periodi Kieli Vastuuhenkilö
2016 kevät 01.02-22.06. 3-4 Suomi Emilia Hjelm

Yleistä

TVT-ajokortti (3 op) (http://www.helsinki.fi/tvt-ajokortti/ ) on HY:n tiedekuntien opiskelijoille yhteinen opintojakso. Opintojaksolla halutaan varmistaa, että yliopistoon saapuvilla opiskelijoilla on riittävät tieto- ja viestintätekniikan (TVT) perustiedot ja -taidot opintojensa suorittamista varten. Opintojakso kannattaa suorittaa heti ensimmäisen opiskeluvuoden alussa.

 

 

Kurssin suorittaminen

Pikaohje

1. Kurssille ilmoittaudutaan Weboodissa. Käytä tätä suoraa linkkiä.

2. Mene Moodleen ja suorita lähtötasotestit.

3. Kun lähtötasotestit on suoritettu, voit tehdä Moodlessa näyttökokeen.

4. Näyttökokeen suoritusmerkintä kirjataan aina kuun vaihteessa opintorekisteriin.

 

Kurssialue löytyy Moodlesta: https://moodle.helsinki.fi/course/view.php?id=17570, kurssiavain - course key "tkt"

 

Yleistä kurssin suorittamisesta:

Opintojakso suoritetaan Moodlesta löytyvillä lähtötasotesteillä ja näyttökokeella. Lähtötasotestit on suoritettava ennen näyttökoetta siten, että kustakin viidestä lähtötasotestistä vaaditaan vähintään 70% pisteistä. Vaatimuksen täytyttyä kurssialueen alareunasta aukeaa linkki näyttökokeeseen. Kurssin hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan

  • vähintään 70% maksimipisteistä eli 700/1000 pistettä, siten, että
    • Näyttökokeesta voi saada maksimissaan 1000 pistettä
    • Lähtötasotesteistä voi saada maksimissaan 100 pistettä. Lähtötasotesteistä saadut pisteet ovat aitoja lisäpisteitä!

Huomaa, että lähtötasotestit ja näyttökoe on tehtävä saman lukuvuoden aikana! Jos siis teet lähtötasotestit nyt, mutta jätät näyttökokeen ensi syksyyn, syksyllä joudut tekemään lähtötasotestit uudestaan.

 

Näyttökoe

Kevätlukukaudella 2016 matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa näyttökoe toteutetaan verkkotenttinä, osana yliopiston laajuista opintojakson kehittämistyötä. Koska kyseessä on vararehtorin päätöksen 2/2016 mukainen pilotti, kevätlukukaudella 2016 tenttineiltä opiskelijoilta tullaan kyselemään kokemuksia, huomioita ja hyviä käytäntöjä TVT-ajokortin jatkokehitystä varten.

Verkkotentti tarkoittaa, että saat vastatessasi olla itse valitsemassasi paikassa tietokoneen ääressä. Tietokone voi olla Windows, Linux tai Mac ja se voi olla omasi, yliopiston kone tai muu. Näyttökokeeseen kannattaa valmistautua tekemällä lähtötasotestejä tenttikoneella. Paitsi että silloin tenttikone on tuttu, tarkistat samalla, että löydät koneelta kaikki tentissä tarvittavat sovellusohjelmat.

Tenttimisessä on tällaisia reunaehtoja:

  • Näyttökoe aukeaa kurssialueen alareunassa automaattisesti, kun olet tehnyt lähtötasotestit vaaditulla tasolla
  • Näyttökoe on auki 1.2.2016 klo 9.00 alkaen, korkeintaan 22.6.2016 asti. Näyttökoe voidaan sulkea aiemminkin ja pilotti päättää etuajassa, riippuen kevään kuluessa tulleista kokemuksista. Silloin on mahdollista palata perinteiseen tietokoneluokkatenttikäytäntöön.
  • Kun aloitat näyttökokeen tekemisen, vastaamisaika on rajattu 60 minuuttiin JA yllä mainittuun aukioloaikaan. Ajan päätyttyä vastauksesi palautuu automaattisesti, jos et ole siihen mennessä itse palauttanut vastaustasi.
  • Jos suorituksesi on hylätty, saat uusia ensimmäisen kerran 1 viikon kuluttua. Jos tuo toinen suorituksesi on myös hylätty, saat uusia toisen kerran 2 viikon kuluttua ensimmäisestä uusinnasta. Jos myös kolmas suorituksesi on hylätty, vastausmahdollisuutesi lukittuu. Ota silloin yhteyttä ml-opetuki@helsinki.fi ja sovi tapaamisaika.