Ohjelmistoarkkitehtuurien harjoitustyö

582663
3
Ohjelmistojärjestelmät
Syventävät opinnot
Ohjelmistoarkkitehtuurien harjoitustyö on Ohjelmistoarkkitehtuurit -kurssia täydentävä opintojakso. Harjoitustyössä kuvataan tai suunnitellaan ja analysoidaan arkkitehtuurityylejä, ohjelmistoarkkitehtuureja ja arkkitehtuurin kuvauksia.
Vuosi Lukukausi Päivämäärä Periodi Kieli Vastuuhenkilö
2014 kevät 13.01-25.04. 3-4 Suomi Antti-Pekka Tuovinen

Työssä vaaditaan kurssin Ohjelmistoarkkitehtuurit suoritus - tai vastaavat tiedot. Työn määrittely ja käytettävät työkalut sovitaan erikseen työn ohjaajan (Antti-Pekka Tuovinen) kanssa. Työ tehdään itsenäisesti mutta ohjausta on rajoitetusti saatavilla tarpeen niin vaatiessa. Ota ilmoittautumisen lisäksi henkilökohtaisesti yhteyttä työn ohjaajaan.

Information for international students

 

Yleistä

Ohjelmistoarkkitehtuurien harjoitustyö on Ohjelmistoarkkitehtuurit kurssia täydentävä opintojakso. Harjoitustyössä kuvataan tai suunnitellaan ja analysoidaan arkkitehtuurityylejä, ohjelmistoarkkitehtuureja, arkkitehtuurin kuvauksia ja/tai malleja ja kuvaustekniikoita.

Harjoitustyöhön ilmoittaudutaan ilmo:ssa ja työn aihe sovitaan erikseen vastuunhenkilön kanssa sähköpostitse (kts. "Kurssin suorittaminen").

Työn voi aloittaa ja tehdä omaan tahtiin kuitenkin seuraavat kurssi-ilmoittautunista ja työn palauttamista koskevat rajoitukset huomioon ottaen:

  1. Kursille on ilmoittauduttava ilmo:ssa sille lukukaudelle, jolla työn aikoo tehdä. Jos palautus viivästyy lukukaudelle annetun takarajan yli (katso seuraava kohta), on kursille ilmoittauduttava uudelleen uuden lukukauden alussa ja vanha ilmoittautuminen peruutettava. Mitään sanktioita ei viivästymisestä seuraa.
  2. Kevätlukukaudella 2014 harjoitustyön viimeinen palautuspäivä on ma 26.5. klo 09:00. Viimeistään tuolloin palautetut työt arvioidaan ja kirjataan kevätlukukauden suorituksina.
  3. Työn voi palauttaa muuten periaatteessa milloin vain lukukauden aikana. Palautetut työt pyritään arvioimaan ja palaute antamaan parin viikon kuluessa, mutta viralliset suoritukset kirjataan opintorekisteriin vasta lukukauden lopussa yllä mainitun palautustakarajan jälkeen. Kuitenkin jos tilanne on sellainen, että suoritusmerkintä olisi saatava nopeammin (esimerkiksi tutkinnon valmistumisen takia), merkintä voidaan antaa muulloinkin. Nopeutettua menettelyä on erikseen pyydettävä kurssin vastuuhenkilöltä.

Kurssin suorittaminen

Työaiheet löytyvät Työaiheita -välilehdeltä. Työssä tuotetaan 10 - 15 sivun mittainen dokumentti. Työn tekemisen ohjeet löytyvät työaihekuvauksista.

Valitse itsellesi sopiva aihe ja ilmoita harjoitustyön vastuuhenkilölle aiheesi. Omiankin aiheita saa ehdottaa (katso "Aihe 4: Oma aihe" Työaiheita-sivulta).

Jos tarvitset ohjausta työhön, sovi erikseen tapaaminen vastuuhenkilön kanssa. Säännöllisiä ohjausaikoja ei ole; työ on tarkoitus tehdä pääasiassa itsenäisesti.

Työ palautetaan sähköpostitse.

 

Kirjallisuus ja materiaali

Kurssin Ohjelmistoarkkitehtuurit luentomateriaalit sekä kunkin työn omat lähteet.