Kehitysympäristön asennus- ja muita toimintaohjeita

Saatuanne projektin CVS:stä Eclipsen työpöydälle, löytyy projektiin kuuluvasta quick-help.txt-tiedostosta lisävinkkejä sovelluksen käyttöön. Tiedosto sisältää myös ohjeet tarvittavien pluginien asentamiseksi. Voitte päivittää tiedostoa tarpeellisiksi katsomillanne ohjeilla. Tähän ohjetiedostoon pääsee siis käsiksi vaiheiden "Eclipsen asennus" ja "Haba-projekti Eclipsen työpöydälle" jälkeen.

Eclipsen asennus

Rinnakkaiskäyttöongelmien  takia kaikkien kannattaa asentaa laitoksella käyttöä varten Eclipse omaan kotihakemistoon.

Löytyy:

http://mirror.tiscali.dk/eclipse/downloads/drops/R-3.0.1-200409161125/index.php

Valittiin Linuxin Motif.

Asennus ja käynnistys:

unzip <pakkausnimi>: cd eclipse: ./eclipse (kysyy workspace -> esim. default käy hyvin).

Huom! törmätessänne "workspace in use"-ongelmaan homman saa hoidettua seuraavalla käynnistykomennolla:

./eclipse -vmargs -Dosgi.locking=none

Lisähuom: Kannattaa pistää eclipse vielä nappulaksi paneeliin, niin käynnistys on
helpompaa. Hiiren oikella nappulalla paneelin kohdalla add->special button ->
Non-kde application. Aukeavaan ikkunaan käynnistys komento
"~/polku/eclipse/hakemstoon/eclipse".

Haba-projekti Eclipsen työpöydälle

File: Import: Checkout Projects from CVS: Create a new repository location (jollei jo aiemmin määritelty): Host = melkki.cs.helsinki.fi, Repository path = /group/home/haba2004/cvsroot/, User = oma laitoksen käyttäjätunnus, Password = laitoksen salasana, Connection type = extssh: Next: Use an existing module = HABA 2004 *: Next: Checkout out as a project in the workspace = HABA 2004: Finish

*Huom! Ei siis "Haba 2004", joka oli alkusäätöihin liittyvä juttu.

CVS:n käyttö (Tärkeä!)

Muiden ohjelmoimat osat saa näkyville (Eclipsessä) projektin context-menusta (klikkaamalla projektin nimen kohdalla oikeata hiiren nappia :)) Team: Update: Finish. Tämä tehdään aina ennen omien päivitysten viemistä CVS:ään.

Omat päivitykset viedään CVS:ään, koko projektille projektin context-menusta, tai tietylle luokalle luokan context-menusta. Eli näin: context-menu: Team: Commit. Lisätään päivitykseen liittyvä kommentti ja  OK.

Kannattaa suosia omien päivitysten viemistä projektia pienemmissä yksiköissä. Tällöin päivitykseen liittyvät kommentitkin ovat yleensä tarkempia, eikä mukana lipsahda vahingossa toimimatonta koodia.

Ja muistattehan: Ei kääntymätöntä koodia CVS:ään!