Ohjelmistotuotantoprojekti / SQL-Trainer

Pöytäkirja

Aika 2. helmikuuta 2001
Paikka C454

Läsnä
Mika Norismaa
Petri Ojala
Sami Vuorio
Jaakko Pesonen (sihteeri)
Mikko Mäkelä (ohjaaja)
Sami Lehtinen
Kokous aloitettiin 14:20

Keskuteltiin dokumentaation tilasta

Todetiin, että määrittelydokuentti on valmis ja Mika Norismaa laitta sen saatville ASAP. Projetisuunnitelma on kokoamista ja aikataulua vaille valmis. Mika Norismaa kokoaa projektisuunnitelman mahdolisimman pian ja Jaakko Pesonen tekee projektisuunnitelman ja keskustelun pohjalta projektin aikataulun suunnitelman liitteeksi lauantaina.

Juha Taina kävi

Taina painotti tarkistuskkousten merkitystä Komponenttimallissa. Tarkistuskokoukset ovat oleellisia, jottei esim. mahdolisesti aikataulusta lipsuminen pääse kasaantumaan iteraatio iteraatiolta. Taina mainitsi myös, että riskianalyysissä, johon ei kannata käyttää liikaa aikaa, olellista on kodifioida menetelmä projektin raiteilla pysymiseksi, jos aikataulusta lipsutaan. Samana asiaan liittyen on oleellistasännöllisin väliajoin tarkastaa asiakkaalta ollaanko projektissa oikeilla jäljillä.

Tainan mukaan oleellisimmat asiat projektin onnistumisen kannalta ovat prjektin lopputuotoksen laatu ja ohjelman yllääpidettävyys tässä järjestyksessä. Vähintäänkin ohjelman tulisi toimia oikein demossa.

Seuraava kokous

Seuraava kokous päätettiin pitää maanantaina 5. helmikuuta 2001 klo 16:15 alkaen. Petri Ojala tulee töistä ja myöhsätyy jonkun verran. Kokouksessa käsitellään viimeisen kerran projektisuunnitelmaa ja ensimmöisen iteraation määrittekydokumenttia, joihin tämän jälkeen tehtävien muutosten tulee sitten olla valmiina keskiviikkoon mennessä, jolloin dokumentit ovat hyväksyttävässä kunnossa.

Muuta

Todettiin, että pienin yhteinen nimittäjä Word:n versioissa on Word 97, joka kuitenkin käyttää samaa formaattia Word 2000:n kanssa, joten dokumentit tallenetaan jommassa kummassa muodossa. Jaakko Pesonen selvittää, onko Word-dokumenttien tallettam isessa CVS:ään jotain ongelmia.

Perehdytiin CVS:ään

Kaikki jatkavat omaan koodiosuuteensa tutustumista.

Sami Vuorio etsii jostain maanantaiksi pohjan Suunnitteludokumentille.

Tainan ehdotuksen mukaan päätetiin poistaa dokumentaation tiukka jakautuminen iteraatiokierroksittain ja kaikki dokumentit luodaan ensimmäisen iteraation yhteydessä, jonka jälkeen niitä täydennetään iteraatio iteraatiolta.

Kokous päättyi 15:30

Ohjelmistotuotantoprojekti / SQL-Trainer / 02. helmikuuta 2001 Jaakko Peosnen