Ohjelmistotuotantoprojekti / SQL-Trainer

Pöytäkirja

Aika 7. helmikuuta 2001
Paikka C455

Läsnä
Mika Norismaa
Petri Ojala
Sami Vuorio
Mikko Talvitie
Jaakko Pesonen (sihteeri)
Mikko Mäkelä (ohjaaja)
Sami Lehtinen
Harri Laine (asiakas)
Kokous aloitettiin 09:20

Määrittelydokumentin katselmointi yhdessä asiakkaan kanssa

Harri Laine totesi sivulla 8 kappaleessa 6.2 Muut liittymät puhuttavan JSP-tekniikasta vaikka projektissa käyttetään java servlettejä eikä JSP:ä. Sivulla 9 kappaleessa 9.1 noudatettavat standardit tietokannan mallinuksessa mainitaan käyettävän ER-mallia, mutta Laine toivoi, että myös tietokantamallinus tehtäisiin UML-kaavioilla. Sivun 9 kappaleen 9.2 Laitteistorajoitteet palvelimen rajoitteista Laine toivoi vähemmän spesifisiä laitteistovaatimuksia ja maininnan siitä, että laitteistovaatimus koostuu kolmesta osasta: www-palvelimen vaatima laitteisto, servlet-konen vaatima laitteisto ja TKHJ:n vaatima laitteisto, joista viimeiseen ei tarvitse ottaa sen enempää kantaa, muuta kuin että todetaan TKHJ:n olevan jossain. Todettiin, että korjataan asiakkaan huomaamat puutteet.

Lisäksi Laine toivoi, että mikäli projektissa jää aikaa muutettaisiin SQL-lauseissa käyettävät päivämäärät Oracle-muotoisista java:n käyttääiin ja jätettäisiin päiväysten tarkempi muotoilu JDBC:lle.

Myös tietokannan tietohakemiston suojaus tulisi korjata, etteivät käyttäjät pääsisi sitä selailemaan.

Suunnitelman työnjakoa

Päätetiin tehdä suunintelmasta tavallisuudesta poikkeva, koska ensimmäisen iteraation tarkoitus on lähinnä korjailla vanhan tutteen virheitä. Suunnitelmassa käsitellään siis tulevia korjauksia hyvin virhekeskeisesti eikä perinetiseen tapaan kuvata ohjelman toimintaa.

Työnjako:

Yleistä
MP
Osajärjestelmien yleiskuvaus puutteelisten osajärjestelmien osalta (Relaatioalgebra ja Suunnitteluväline
SV
Osajärjestelmän Relaatioalgebra korjausten suunnitelma ja testaus
PO, JP
Osajärjestelmän Suunnitteluväline korjausten suunnitelma ja testaus
SL,MT

Muuta

JP selvittää mikä olemassa olevista sorsaversioista on tuorein, etsii javadoc dokumentaatiota ja kääntää uusimmista sorsaversioista koeversion servlettien ajohakemistoon.

Kokous päättyi 10:45

Ohjelmistotuotantoprojekti / SQL-Trainer / 07. helmikuuta 2001 Jaakko Pesonen