Blogit

Include A Generic People Interface
The CS Blog Task Force
1
Summer student at CERN
The CS Blog Task Force
Jukka Paakki
4

 

Paneeli on erittäin vaikuttunut laitoksen tutkimuksen fokuksesta ja syvyydestä, sen kyvystä yhdistää teoria ja sovellukset, sekä sen kansainvälisestä johtoasemasta monilla tärkeillä alueilla.

 

Suomen Akatemia: Computer Science Research in Finland 2000–2006: International Evaluation (Publication of the Academy of Finland 8/07), s. 44.

 

Laitoksen opetusohjelma lepää selvästi erittäin vankalla pedagogisella pohjalla.

 

Korkeakoulujen arviointineuvosto: Centres of Excellence in Finnish University Education 2010–2012 (raportti 03:2009), s. 68.

Malware Insights: Haittaohjelmat kuriin ennakoimalla

Toinen Kuukauden tutkimustulos -kolumni käsittelee edistysaskelia haittaohjelmien määrän arvioinnissa sekä niiden ennakoivassa tunnistamisessa. Tämä tutkimus julkaistiin arvostetussa World Wide Web -konferenssissa huhtikuussa 2014.

Teoreettisia edistysaskelia vertailevassa genomiikassa

Laitoksen uudessa “Kuukauden tutkimustulos” kolumnisarjassa professori ja laitoksen varajohtaja Sasu Tarkoma raportoi laitoksen tutkimusryhmien ja tutkijoiden uusista merkittävistä tuloksista. Ensimmäisessä kolumnissa
perehdytään Dr. Djamal Belazzouguin uuteen  ACM Symposium on the Theory of Computing (STOC) -konferenssissa julkaistuun artikkeliin.

Software Factory kiihdyttää Ruby on Railsia

Software Factory, kokeellinen tutkimuslaboratorio Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella, jatkaa onnistunutta yhteistyötään avoimen lähdekoodin projektien parissa IT-teollisuuden, avoimen lähdekoodin yhteisöjen sekä kansainvälisesti johtavien yliopistojen kanssa.

Sujuuko englanti?

Tietojenkäsittelytieteen laitos on huolehtinut kansainvälisen henkilöstönsä hyvinvoinnista jo pitkään. Englannin käyttäminen päivittäisessä viestinnässä on tärkeä osa tätä työtä.

– Ei ole mitään järkeä pyrkiä menestymään vain omalla alueellaan. Jos haluamme kehittyä, meidän on pyrittävä tekemään kansainvälistä huippututkimusta, korostaa saksalaisprofessori Jürgen Münch, joka on johtanut Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen SSE (Software Systems Engineering) -tutkimusryhmää vuodesta 2011.