Uusi Linux-luokka

Tietojenkäsittelytieteen laitos on avannut 13.3.1995 opiskelijoiden käyttöön uuden PC/työasemaluokan salissa A411, tietojenkäsittelytieteen laitoksella, Teollisuuskatu 23. Luokan varustukseen kuuluu 10 Linux-käyttöjärjestelmällä varustettua laitetta sekä kirjoitin.

Käyttöoikeus luokkaan on tietojenkäsittelytieteen opiskelijoilla, etusijalla tässä luokassa ovat erikoistyötä tekevät. Luokka käyttää samaa "harmaja"-palvelinta kuin TKTL:n kaksi muutakin Linux-luokkaa. Uutta käyttölupaa eivät siis aikaisempien luokkien käyttäjät tarvitse. Kaikki tietojenkäsittelytieteen opiskelijat, joilla on TKTL:n kautta myönnetty käyttölupa atk-keskuksen UNIX-laitteisiin (tai TKTL:n UNIX-laitteisiin), voivat hankkia itselleen käyttöluvan Linux-luokkiin kirjoittautumalla sisään tunnuksella "newuser".

Laitteita voi käyttää myös X-päätteiden tapaan yhteydenottoon muihin koneisiin. Tätä varten sekä Linux-ympäristön kokeilua varten on käytettävissä vierailijatunnus, jonka käytöstä on tarkemmat ohjeet luokan seinällä.

Linux-ohjelmistoon sisältyy mm. seuraavat osat:

Laitteiden tekniset tiedot ovat seuraavat:

Luokan kirjoitin on HP LaserJet 4M+ ja se tunnetaan nimellä "ps8" alias "a411ps".

Kaikissa luokan koneissa on myös Windows for Workgroups 3.11 sitä tarvitseville. Linux on kuitenkin luokan ensisijainen käyttöympäristö.