UUDELLEENJÄRJESTELYJÄ TKTL:N WWW- JA FTP-PALVELUISSA

Järjestelyiden tarkoituksena on parantaa sekä palveluiden toimivuutta että vähentää hydran kuormaa. Käyttäjien ei tarvitse ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin.

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen keskeisen palvelukoneen hydran kuormitus on tänä keväänä ollut sietämättömän suuri. Osa palvelun hitaudesta johtuu tietoliikenneverkon ylikuormasta, mutta osa on johtuu eräiden hydran tarjoamien palveluiden, ennen kaikka www- ja ftp-palvelun suuresta rasittavuudesta. Kun tähän vielä yhdistetään hydran käyttämän SunOS-version verkkoliikenneongelmat, päädytään nykyiseen tilanteeseen.

Nyt tehdyillä järjestelyillä on siirretty osa mainittujen palveluiden aiheuttamasta kuormasta toiselle koneelle. Uusi kone on nimeltään "voirasia.cs.Helsinki.FI" ja se on 90 Mhz Pentium varustettuna Linux 1.2.2 -käyttöjärjestelmällä. Käyttäjät eivät voi kirjoittautua tähän koneeseen, vaan se on varattu yksinomaan palvelukoneeksi.

Käyttäjien kannalta muutoksen ei pitäisi näkyä missään, sillä nimet "www.cs.Helsinki.FI" ja "ftp.cs.Helsinki.FI" on siirretty osoittamaan tähän uuteen koneeseen. Ftp-tiedostopuu on edelleen näkyvissä paikassa "/etc/local/ftp" kaikissa TKTL:n Suneissa. Samoin www-hakemistot löytyvät entisiltä paikoiltaan.

Uusi kone ei pysty suoraan tarjoamaan käyttäjien kotisivuja, sillä ne sijaitsevat vaihtelevissa paikoissa Sun-palvelimissa. Siksi se ohjaa kaikki viittaukset, jotka ovat muotoa "http://www.cs.Helsinki.FI/~username" palvelijalle "userwww.cs.Helsinki.FI" eli hydralle, joka tarjoaa nämä sivut. Korostettakoon, että "http://www.cs.Helsinki.FI/~username" on edelleen TKTL:n väen suositeltava ja toimiva oman kotisivun URL.