Etappi-kirjeen vastaanottaneiden opiskelijoiden toimenpideohjeet

Teija Kujala  24.3.2011

Mikäli olet saanut Helsingin yliopiston opiskelijapalveluiden lähettämän Etappi-tarkistuspisteen 2, 3, 4 tai 5 kirjeen, tulee sinun menetellä seuraavasti. Jos taas sinulle on  asetettu ilmoittautumisen estävä etappi-merkintä opintosuoritusrekisteriin vaikka et ole saanut kirjettä, menettele kohdan 2  mukaan  jos et ole LuK, muuten kohdan 3 mukaan.

1. Lue kirjeesi huolellisesti samoin kuin kirjeessä tullut matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan ohje. Mikäli sinun on tehtävä opintosuunnitelma, jotta voit ilmoittautua läsnäolevaksi seuraavana lukuvuonna, niin jatka kohdasta 2. Mikäli sinun ei tarvitse tehdä opintosuunnitelmaa läsnäolevaksi ilmoittautumista varten, niin voit lopettaa tämän ohjeen lukemisen tähän.
  2. Jos olet saanut Etappi-tarkistuspisteen 2 tai 3 kirjeen, niin toimi tämän kohdan (2) ohjeiden mukaan. Jos olet saanut Etappi-tarkistuspisteen 4 tai 5 kirjeen, niin jatka kohdasta 3.

Kaikkien Etappi 2 tai 3 -kirjeen saaneiden tulisi olla HOPS-ohjauksessa ja heillä tulisi olla opettajatuutori.

Mikäli et kuitenkaan ole HOPS-ohjauksessa eikä sinulla ole opettajatuutoria, niin toimi saamasi kirjeen ohjeiden mukaisesti ja ota yhteyttä Teija Kujalaan.

Mikäli sinulla on opettajatuutori, niin

1. täytä saamasi kirjeen ohjeen mukainen opintosuunnitelmalomake (opintosuunnitelma kannattaa yleensä tehdä WebOodissa (eHOPS), tulostaa hyväksytty eHOPS ja liittää lomakkeen mukaan); tarvittava lomake on verkossa osoitteessa http://www.helsinki.fi/ml/lomakkeet/Opintosuunnitelma_etappi.pdf,
    2. ota yhteyttä opettajatuutoriisi ja keskustele hänen kanssaan opintosuunnitelmastasi sekä pyydä opettajatuutoriasi hyväksymään tutkintoon tähtäävä opintosuunnitelmasi (ellet ole jo hyväksyttänyt eHOPSia ennen tapaamista) ja
    3. sen jälkeen kun opettajatuutorisi on ottanut kopion lomakkeestasi ja opintosuunnitelmastasi toimita allekirjoitettu lomake opintosuunnitelmineen matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kansliaan (PL 44).
  3. Mikäli olet saanut Etappi 4 tai 5 kirjeen, niin
    1. täytä saamasi kirjeen mukainen opintosuunnitelmalomake (opintosuunnitelma kannattaa yleensä tehdä WebOOdissa (eHOPS), tulostaa hyväksytty eHOPS ja liittää lomakkeen mukaan); tarvittava lomake on verkossa osoitteessa http://www.helsinki.fi/ml/lomakkeet/Opintosuunnitelma_etappi.pdf,
    2. ota yhteyttä erikoistumislinjasi erikoistuutoriin ja keskustele hänen kanssaan opintosuunnitelmastasi sekä pyydä erikoistuutoriasi hyväksymään tutkintoon tähtäävä opintosuunnitelmasi (ellet ole jo hyväksyttänyt eHOPSia ennen tapaamista)  ja
    3. sen jälkeen kun erikoistuutorisi on ottanut kopion lomakkeestasi ja opintosuunnitelmastasi toimita allekirjoitettu lomake opintosuunnitelmineen matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kansliaan (PL 44).

Jos olet hukannut opintosuunnitelmalomakkeen, niin löydät sen tiedekunnan etappisivulta

27.04.2011 - 13:20 Otto Nurmi
27.11.2009 - 12:55 Webmaster