Tiedebasaari

Tapahtuman tyyppi: 
Muu tilaisuus
Aika: 
27.08.2014 - 13:00 - 16:00
Paikka: 
Kumpulan kampus
Kuvaus: 

Uudet opiskelijat tulevat!

Maanantaina kampus täyttyy uusista innokkaista opiskelijoista. Uusille opiskelijoille järjestetään Tiedebasaari-tapahtuma keskiviikkona 27.8. klo 13-16. Tulkaa mukaan kiertelemään, katselemaan ja tervehtimään uusia tulokkaita! Tiedebasaarin ohjelma löytyy verkosta http://www.helsinki.fi/ml/tiedebasaari/ohjelma.html

Muistattehan, että nämä opiskelijat kaipaavat kampuksen henkilökunnalta tukea ja apua. Opiskelijat ovat tiedekunnan tärkein voimavara ja imu tieteelliseen maailmaan tapahtuu usein jo ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana. Yliopistolla viihtymiseen ja omalle laitokselle kotiutumiseen panostaminen on aivan yhtä tärkeää kuin opintoihin orientoitumisen kurssi tai muut viralliset luennot.

Uusien opiskelijoiden vastaanotolla on suuri merkitys tiedekunnan opiskelijarekrytoinnissa. Opiskelijoille on alusta lähtien luotava mahdollisimman kattava ja positiivinen kuva Kumpulan kampuksesta. Eri yliopistojen, tiedekuntien ja laitosten opiskelijat vaihtavat aktiivisesti mielipiteitään ensimmäisten opintoviikkojensa kokemuksista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Panostaminen ensimmäisiin opiskeluviikkoihin kannattaa. Jokainen meistä voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että opiskelijat kokevat ensipäivistä alkaen Kumpulan kampuksen omakseen. Aktiivinen opastus eksyneen näköiselle opiskelijalle, keskustelut, laitoksen esittely tai jopa pelkkä iloinen tervehtiminen ovat uudelle opiskelijalle tärkeitä. Spontaanisti järjestetty laboratoriovierailu tai kahvihetki on parasta mainosta kampuksemme yhteisöllisyydestä.

Toivon, että otatte huomioon uusien opiskelijoiden tarpeet. Heille tulee tarjota kaikki mahdollinen tuki laitokseen, muihin opiskelijoihin ja opintoihin integroitumiseen.

Hyvää lukukauden alkua toivottaen

Jouko Väänänen
Dekaani
 
25.08.2014 - 09:49 Marina Kurtén
25.08.2014 - 09:36 Marina Kurtén