Yliopiston etusivulle Suomeksi Inte på svenska No english version available
Helsingin yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos
 

Tietojenkäsittelytieteen laitos

Perinteisten laskuharjoitustehtävien ohessa opiskelijat laativat tällä kurssilla monivalintakysymyksiä, sekä vastaavat toisten opiskelijoiden tekemiin monivalintakysymyksiin ja arvioivat niitä. Kysymysten tekemiseen, vastaamiseen ja arviointiin käytetään PeerWise-järjestelmää, joka on Aucklandin yliopistossa kehitetty ja heidän ylläpitämä. Järjestelmän käyttöön on erillinen englanninkielinen ohje.

Rekisteröityminen

Rekisteröitymään pystyy vasta 4.11. Rekisteröityminen onnistuu vain jos olet ilmoittautunut kurssille. Ongelmatilanteissa lähetä sähköpostia luennoijalle.

Rekisteröitymisen yhteydessä järjestelmä kysyy käyttäjänimeä, kurssi-id:tä ja tunnistetta (identity).

Käyttäjänimen tulee olla muotoa SukunimiEtunimi, esim. luennoijalla LuukkainenMatti. Kurssi-id on 3066. Tunnisteena jokainen käyttää omaa opiskelijanumeroaan.

Vaikka järjestelmään rekisteröidytään omalla nimellä, on kaikki toiminta kuitenkin anonyymia, muut käyttäjät (opettajia lukuunottamatta) eivät näe kuka kysymykset on laatinut tai kuka niitä on kommentoinut.

Toimi siis seuraavasti:
  • Lue PeerWisen käyttöön liittyvä erillinen englanninkielinen ohje.
  • Mene osoitteeseen: http://peerwise.cs.auckland.ac.nz/at/?uh_fi ja rekisteröidy käyttäjäksi.
  • Syötä järjestelmään tunnisteesi (opiskelijanumero), kurssi-id (3066) ja määrittele käyttäjätunnus muodossa SukunimiEtunimi.
  • Tallenna email-osoitteesi järjestelmään. Sitä tarvitaan jos salasanasi häviää.
  • Kun olet rekisteröitynyt, tutustu järjestelmään ja sen toimintoihin. Muista, että laatimasi kysymykset näkyvät kaikille.

Kysymysten laatiminen

Kysymyksiä laatiessa keskity erityisesti kysymysten laatuun. Koita keksiä kysymyksiä, joiden vastaamiseen vaaditaan opitun asian soveltamista ulkoa oppimisen sijaan. Käytä mieluusti kysymysten ja vaihtoehtojen teossa apuna kuvia, niiden liittäminen kysymyksiin on mahdollista ja ne rikastuttavat kysymyksiä. Kielenä voi käyttää vapaasti joko suomea tai englantia, mutta kaikkien kannalta loogisinta lienee suomenkielen käyttö. Kysymyksiä voitte laatia myös ryhmissä ja onkin suotavaa pyytää kaveria "testaamaan" ja kertomaan mielipiteensä kysymyksistä ennen niiden julkaisua. Kysymyksiä ei voi muokata, kun ne on julkaistu.

Kysymyksiin vastaaminen

Kysymyksiä arvioidessasi mieti kysymysten tietosisältöä. Yksinkertainenkin kysymys voi olla hyvä jos sisältö on sopiva ja kurssin kannalta oleellinen. Kirjoita rakentavaa kommenttia toisten kysymyksistä, miten kysymystä voisi parannella tai mikä siinä oli hyvää. Myös keskustelu muiden kurssilaisten kanssa kysymysten kommentointiosiossa on toivottavaa.

Pisteytys

Saadakseen oikeuden osallistua kurssikokeeseen, on jokaisen laadittava kurssin aikana vähintään 2 kysymystä sekä vastattava vähintään 10 kysymykseen. Ensimmäinen kysymys on tehtävä 20.11. mennessä.

Vaihtoehtona "pakolliselle" Peerwisen käytölle on esseen tekeminen. Katso esseetä koskevat tiedot kurssisivulta.

Suositeltavaa on laatia kysymyksiä enemmänkin, samalla opit käsiteltävästä aiheesta lisää. Ylimääräisistä laadituista kysymyksistä saa laskarirasteja maksimissaan koko kurssin aikana 6 kpl, yksi rasti per laadittu kysymys. Tämän lisäksi on jaossa max 3 laskarirastia niille jotka osallistuvat aktiivisesti kysymysten kommentointiin.

Kurssin vetäjillä on oikeus vähentää saatavia pistemääriä jos kysymysten laatu ei ole riittävä tai muiden kysymysten arviointi ei ole asiallista.