[an error occurred while processing this directive] In english

58127-1 C-ohjelmointi (2 ov)

Kevät 2005

Tulokset

Kesäkuun erilliskokeen tulokset ovat nyt valmistuneet ja ne ovat nähtävillä laitoksen ilmoitustaululla sekä tällä sivulla.

Kurssi on nyt vihdoin arvosteltu.
Kurssin tulokset ovat nähtävillä laitoksen ilmoitustaululla ja tällä sivulla.

Kokeen arvosteluperiaatteet:

Kokeen arvostelusta voi kysellä ke 1.6. klo 16.00-17.00 välisenä aikana käymällä työhuoneissamme D214 ja D225. Jos tuo aika ei sovi, niin henkilökohtaisesta ajasta voi sopia sähköpostilla.

Varsinainen palautetilaisuus kurssin tuloksiin liittyen on ma 6.6. klo 15.30 Tiinan huoneessa D225. Ainakin silloin on mahdollista tulla tutustumaan omiin vastauksiin ja niiden arvosteluun.

Vastatkaa laitoksen kurssikyselyyn. Sen pitäisi olla käytettävissä ke 1.6 asti. Kertokaa erityisesti mikä kurssin rakenteessa oli hyvää ja mikä huonoa. Miten mielestänne tällainen monimuotoinen kurssi pitäisi jatkossa toteuttaa vai kannattaisiko heti palata vanhaan luennot+laskarit malliin.

Vinkkejä uusintakuulusteluun osallistujille

Kokeen rakenne on samanlainen kuin toukokuussa ollut kurssikuulustelu. Siis kolme tehtävää, joista ainakin kaksi on ohjelmointitehtäviä. Kolmas saattaa olla myös virheiden korjausta tms.

Kokeessa pitää siis osata:

Näistä muodostetaan sitten kokeessa erilaisia yhdistelmiä eri tehtävissä. Esimerkiksi toukokuun kokeessa oli

Kurssin rakenne

Kurssi pidetään keväällä 2005 verkkokurssina, jossa on neljä lähiopetusjaksoa. Kurssissa on neljä (tai viisi) osiota

Kokeeseen saa ottaa yhden A4-arkin kokoisen 'lunttilapun'.. Tästä on JAVA-kurssilla saatu hyviä kokemuksia, joten jatkamme käytäntöä myös tällä ohjelmointi-kurssilla. Lunttilapun käytön tarkoituksena on

Harjoitustyöohjauksesta:

Ajankohtaista

Kurssimateriaali

Verkkomateriaalin lisäksi on syytä käyttää kurssikirjaa:

Kernighan B.W. & Ritchie D.M.: The C Programming Language, 2nd ed., Prentice Hall 1988. (ANSI C edition)

Kirja on saatavilla myös suomennettuna: Kernighan B.W. & Ritchie D.M.: C Ohjelmointi, IT Press, ISBN 951-826-138-5 on loppuunmyyty, mutta se on Editalta saatujen tietojen (kiitos Riku!) mukaan saatavilla pocket-kirjana Ohjelmointi (Pocket).

Kirja on saatavilla myös verkosta (Kiitos tiedosta Jessika!) osoitteesta http://freebooks.by.ru/view/CProgrammingLanguage/kandr.html

Kirjaan liittyvä suhteellisen hyvä kommenttisivusto on osoitteessa http://www.eskimo.com/~scs/cclass/ .

Ratkaisuja kirjan tehtäviin löytyy täältä. HUOM: Ohjelmointia ei opi vain kopioimalla, joten käytä näitä viisaasti. Ajattele ensin itse oma ratkaisusi, kokeile sen toimintaa ja jos et kertakaikkiaan saa jotain kohtaa toimimaan, niin kurkista sitä täältä. Kokeile ratkaisua, yhdistä se siis omaan ohjelmarunkoosi, jotta varmistat ymmärtäneesi tehtävän.

Verkkokurssi

Rekisteröidy verkkokurssille osoitteessa helsinki.viope.fi. Ilmoittautuessasi syötä järjestelmään nimi, s-postiosoite ja haluamasi tunnus ja salasana. HUOM: Älä käytä minkään olemassaolevan järjestelmän salasanaa.

Kurssillä käytetetään Viope Solutions Oy:n opetusmateriaalia ja verkko-oppimisympäristoä. Kyseessä on siis kaupallinen materiaali, josta maksetaan ihan oikeasti käytön mukaan.

Kukin kurssin aloittava opiskelija kuluttaa siis yhden maksullisen lisenssin ja siksi kurssia aloittaessaan jokaisen on sitouduttava suorittamaan kurssi loppuun asti. Pelkkien kokeilijoiden toivomme jättävän kurssin suorittamisyrityksen seuraavalle lukuvuodelle.

Viopen verkkomateriaali on suunnattu aloitteleville ohjelmoijille, joten ensimmäisiin lukuihin ei ole tarkoitus käyttää kovinkaan paljoa aikaa. Verkkokurssi ei valitettavasti kata koko kurssikirjaa. Sitä täydennetään lähiopetusjaksoilla.

Lähiopetusjaksot

Lähiopetusjaksoilla käydään läpi kurssin sisältöä erityisesti niiltä osin kuin tuo verkkokurssi ei sitä kata mm. muistinvaraus ja osoittimien käyttö käydään läpi lähiopetusjaksoilla.

Harjoitustyö

Harjoitustyöohjeet ja -aiheet tulevat myöhemmin keväällä. Ne noudattavat aiempien luentomuotoisten kurssien laajuutta.

Tapaamisissa ja sähköpostitse sovitut aiheet ovat laitoksen intranetissä. Tarvitset laitoksen käyttäjätunnuksen ja salasanan päästäksesi lukemaan tuota tiedostoa. Tiedostossa on virheitä ja puutteita, joten varmistathan oman aiheesi ja ilmoitat vastuuhenkilöille, jos nimesi puuttuu tai on väärän aiheen kohdalla.

Harjoitustöiden arviointi- ja palautusohje pyrkii kuvaamaan ne seikat, jotka arvioinnissa käydään läpi.

Kurssikoe

Kokeeseen saa ottaa mukaan JAVA-kursseilta tutun yhden A4-arkin kokoisen 'lunttilapun'.

Kurssikokeeseen saavat osallistua vain harjoitustyön ennen koetta tarkastettavaksi jättäneet opiskelijat.

Kurssikoe on alustavan suunnitelman mukaan to 12.5. klo 16-20 A111. Aika kannattaa varmistaa laitoksen koeaikataulusta (nähtävillä opiskelusivun kautta). Jos tähän ajankohtaan osuu paljon päällekkäisiä kokeita, niin ota välittömästi yhteyttä kurssin vetäjiin. Voimme yrittää tehtä asialle jotain.

Esimerkkejä aiempien vuosien koetehtävistä ja muutakin informaatiota kokeeseen liittyen on seuraavalla sivulla

Tapaamisessa sovittiin, että kokeeseen ei tule essee tehtäviä, vaan noin 3 ohjelmointitehtävää. Näistä yksi voi olla myös jotain muuta kuin uuden ohjelman kirjoittamista

Kurssin arvostelu

Kurssin kokonaispistemäärä on 60, kuten yleensä laitoksen kursseilla. Arvosana määräytyy myös yleisen mallin mukaan, eli 30 pisteellä saa 1- ja siitä arvosana nousee kolmen pisteen välein, kunnes 51 pisteellä saa arvosanan 3.

Harjotustyöstä annetaan 20 pistettä. Nämä pisteet jakautuvat myöhemmin keväällä ilmoitettavalla (sovittavalla) tavalla tehtävän laajuuden, ohjelmointityylin, dokumentoinnin, testikuvauksen ja ohjelman toimivuuden kesken.

Kokeesta saa 40 pistettä. Kokeessa todennäköisesti kysytään pienten ohjelmien muodossa c-kielelle ominaisia piirteitä. Jokin verran kokeessa toki mitataan myös yleistä ohjelmointitaitoa, vaikka pääpaino onkin c-kielisissä toteutuksissa.

Kummastakin osiosta on saatava puolet pisteistä, jotta kurssista voi päästä läpi.

Kiinnostavia linkkejä

Tähän listaan tulee linkkejä, joita löydämme tai joista kerrotte meille. Näiden linkkien tavoitteena on tukea itsenäistä C-kielen opiskelua.

English version in English

There is no possibility of participating this course in English during Spring 2005. The web-based course is available only in Finnish.


Sivu luotu 28.12.2004, Tiina Niklander
[an error occurred while processing this directive]