Yliopiston etusivulle Suomeksi Inte på svenska In english
Helsingin yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos
 

Tietojenkäsittelytieteen laitos

Sini Ruohomaa, FT, yliopistonlehtori

Työskentelen postdocina tietojenkäsittelytieteen laitoksella Prof. N. Asokanin johtamassa Secure Systems -ryhmässä tietoturvan parissa; oman tutkimusalanuohoamiseni ohessa ohjaan tutkimusavustajia ja suunnittelen uutta tietoturvaopetusta laitoksella.

Tein väitöskirjani mainepohjaisesta luottamuksenhallinnasta Lea Kutvosen johtamassa CINCO-ryhmässä (Collaborative and Interoperable Computing); se valmistui 2012. Aloitin Helsingin yliopistolla 2002, sitä ennen vietin kaksi vuotta Norjassa, Bergenin yliopistossa.

Rentoutuakseni artikkelien lukemiseen ja kirjoittamiseen painottuvasta työstä tutkijakoulutettavana teen vapaamuotoista sukututkimusta ja luen hyvin sekalaista kirjallisuutta. Koska suuri osa päivää kuluu emacsin, selaimen ja evincen ääressä, muistan säännöllisesti lepuuttaa silmiäni kotona mm. fiktion kirjoittamisen ja tietokonepelien kehitys- ja käännöstyön parissa - silloin kun yhden esiyliopistoikäisen intensiiviohjaukselta joudan.

Vastaanottoajat: Ei virallisia vastaanottoaikoja. Olen talossa varmimmin välillä 12-16, sovi tarvittaessa tapaamisaika etukäteen. Työhuoneeni on D224.

Tarinan opetus

Ks. automaattisen ajantasainen opetusaktiviteettisivu.

Opetin Distributed Systems -kurssin 2012. Olen toiminut LuK-HOPS-vastuuhenkilönä 2007 ja 2008 alkaneille ryhmille, gradu- ja tikiohjauksen sekä laskuharjoitusryhmien vetämisen lisäksi. Saa kysellä vaikeita ja helppoja yleisesti. Tällä hetkellä LuK-HOPS-vastuuhenkiönä toimii Teija Kujala, ja olen mukana LuK-HOPS-ohjauksen työryhmässä.

Yhteystiedot

  • Sposti/email: etunimi.sukunimi@cs.helsinki.fi
  • Työhuone/workroom: D224, Exactum
  • Puhelin (työasiat) / phone (work): (09) 191 51369 [since 2005]
  • GSM: 050-5810722

Ole hyvä ja käytä sähköpostia kaikissa paitsi kansainvälisissä hätä- ja kriisitilanteissa (= esim. kun olet jäämässä rannalle järjestämälläni ekskursiolla tai tarvitset ehdottomasti vastauksen tällä minuutilla). Parhaiten saat kiinni sähköpostilla, paitsi kun olen työmatkalla (jolloin ei puhelinkaan oikein toimi) - näistä on tieto työhuoneeni ovenpielessä. En lupaa soittaa takaisin numeroihin, joita en tunnista, enkä käytä vastaajaa. :)

Please use email for everything that isn't urgent (if you do not need an answer within minutes). If I'm abroad for a week (conference trips happen), which tends to be bad for email and phone access both, I'll leave a note at my workroom door.

  • GnuPG/PGP key fingerprints:
    • work key: 03C7 2C7A BCFD 3D21 1671 928D 48D8 7A7F 54D0 2570 (stored insecurely, for casual encryption)
    • signature key: A3A3 099D 4197 C265 9A13 EA0A F20E 00F1 B7E4 88DB (personal, different address)