Helsingin yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos
 

Tietojenkäsittelytieteen laitos

Tietoa laitoksesta:

 

582464 Autonomisten järjestelmien yhteistyö (6 op, 3 ov)
Collaboration of autonomous business services

Brief in English

If interested to take the course in English, please do not hesitate contacting, either in email or by phone.

Tavoite

Liiketoiminnan globaalistuminen asettaa kasvavia haasteita yritysten tietoteknisille ratkaisuille. Näiden ratkaisujen tulee enenevässä määrin antaa mahdollisuuksia uusien liiketoimintaverkostojen muodostamiseen, samanaikaisesti useissa verkostoissa toimimiseen, ja erilaisiin teknologisiin ratkaisuihin mukautumiseen.

Kurssin tavoitteena on tutustua yhteistyöhaasteisiin ja ongemiin avoimessa verkkoympäristössä. Ratkaisumenetelminä tarkastellaan mm. ajanmukaisia väliohjelmistopalveluja, yhteistyöverkostojen hallintaa (business process management) ja virtuaaliorganisaatiomalleja.

Esitiedot ja asema opetuksessa

Kurssi on valinnainen laudaturkurssi, joka on suunnattu erityisesti hajautettuihin järjestelmiin erikoistuville.

Ennakkotietoina mielellään Hajautetut järjestelmät, Käyttöjärjestelmät II, Tietoliikenne II. Ohjelmistoarkkitehtuurit on katsottu myös käyväksi pohjakurssiksi. Cum laude -opintojen on ehdottomasti oltava koossa.

Kurssin sisältö

Kurssin suorittaminen

Kurssi muodostuu luennoista ja omatoimisesti kirjoitettavista 1-2 esseestä, jotka puretaan ryhmälle kurssin lopussa järjestettävillä seminaarityyppisillä tapaamiskerroilla.

Kurssiin kuuluu pakollisina kurssikuulustelu ja hyväksytyt, esitellyt esseet. Kuulustelu ja essee muodostavat kumpikin puolet kurssin arvosanasta. Kurssin voi suorittaa myös erillisenä kirjallisuuskuulusteluna ja sen jälkeen suoritettavana esseenä.

Materiaalia

Kts. materiaalisivu
Lea.Kutvonen@cs.Helsinki.FI