Helsingin yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos
 

Tietojenkäsittelytieteen laitos

Tietoa laitoksesta:

 

582420 Väliohjelmistot

Uutiset

Kurssin sisältö

Kurssin sisältö ja suoritusmuodot on kuvattu kurssikuvauksessa

Kurssimateriaalista

Luentomateriaali intranetissa

Oppikirja toimii eräänlaisena käsikirjana ja soveltuu luettavaksi valikoiden ja erilaisissa järjestyksissä. Se on koottu eri asiantuntijoiden teemakohtaisista esittelyistä. Jotta teemakohtaiset esittelyt tulisivat ymmärrettävämmiksi, käydään luennolla läpi niitä perusratkaisuja, joiden varaan nämä syvällisemmät teemat rakentuvat. Myös eri väliohjelmistotyyppien syntyhistoriaan ja vertailuihin keskitytään hieman enemmän. Kurssikirja kattaa useita alueita, joita ei suoranaisesti käydä lävitse luennoilla, vaan jotka toimivat lähtökohtana omille esseetöille.

Yhteisessä seminaaripäivässä purettavat esitykset eivät kuulu tenttimateriaaliin, muiden kuin oman esityksen osalta.

Kurssi on mahdollista suorittaa joko 4 op tai 6 op laajuisena. Ero tenttimateriaalissa syntyy vaihtuvien erityisteemojen osalta: suppeampaan versioon nämä teemat eivät kuulu.

Kurssikokeet -- ja erilliskuulustelut (joiden jälkeen siis myös kirjoitetaan essee) -- perustuvat kirjan lukuihin ja erillisiin artikkeleihin kuten on kuvattu kurssikuvauksessa.

Esseet

  • Esseiden aikataulutus ja toimintaohjeet
  • Ehdotuksia aiheiksi; linkki viitteisiin rikki, mutta pääosa viitteistä löytyy kurssikirjan viiteluettelosta kyseistä teemaa käsittelevän luvun kohdalta, ellei itse kurssikirjan luku ole riittävä lähtökohta (yhden lähteen varassa kirjoittaminen kiellettyä!)

Lea.Kutvonen@cs.Helsinki.FI