Kehitä avointa dataa hyödyntäviä palveluja Apps4Finland 2012 -kilpailussa

HUOM! Jos osallistut Apps4Finland -kilpailuun,  siitä on mahdollista saada valinnaisia aineopintopisteitä (usein 2-3 op osallistujaa kohden). Jos osallistut ja haluat opintopisteitä, ota jo kilpailun aika yhteyttä opintoesimies@cs.helsinki.fi


 

Näytä luovuutesi ja taitosi Apps4Finland-kilpailussa kehittämällä uusia palveluja hyödyntäen suomalaista avointa dataa. Kilpailussa on jaossa rahapalkintoja ja paljon näkyvyyttä hyville ideoille. Kilpailutöiden jättöaika on alkanut ja kestää 28.10 saakka.

Kilpailussa on viisi sarjaa:

  • Ideasarja - Osallistu kilpailuun jakamalla avoimen datan hyödyntämiseen liittyvä ideasi. Autat kehittäjiä löytämään kiinnostavia sovellus- ja visualisointimahdollisuuksia.
  • Sovellussarja -  Osallistu kilpailuun avointa dataa hyödyntävällä sovelluksellasi.
  • Visualisointisarja - Osallistu kilpailuun avoimeen dataan pohjautuvalla visualisoinnilla tai tietojournalistisella sovelluksella.
  • Datan avaus -sarja - Osallistu kilpailuun avaamalla dataa tai jalostamalla sitä helpommin käytettävään muotoon. Voit myös ilmoittaa kilpailuun muiden tekemiä avauksia.
  • Dataopassarja - Uusien tietoaineistojen avautuessa datan hyödyntämisellä on yhä suurempi merkitys. Osallistu kilpailuun avoimien tietoaineistojen käyttöä helpottavalla ohjeistuksella. Kilpailutyö voi olla esimerkiksi kirjoitus tai opetusvideo, esimerkkikoodilla höystettynä.

Varsinaisten sarjojen lisäksi kilpailutöillä on mahdollisuus voittaa seuraavat erikoispalkinnot:

  • Maps4Finland-paikkatiedon erikoispalkinto myönnetään karttasovellukselle tai -palvelulle, joka hyödyntää paikkatietoja uudella ja innovatiivisella tavalla. 
  • Stats4Finland-tilastotiedon erikoispalkinto myönnetään parhaalle tilastotietoihin perustuvalle työlle.sekä kannustaa avointen tilastotietojen laajaan käyttöön
  • NewBiz4Finland–uuden liiketoiminnan erikoispalkinto myönnetään ratkaisulle, joka innovatiivisesti avointa dataa hyödyntämällä luo uutta liiketoimintaa. 
 

Osallistu kilpailuun 28.10.2011 mennessä. Voittajat julkistetaan 4.12.2012 Helsingissä järjestettävässä gaalassa Anders Chydeniuksen sananvapaustyötä juhlistavana Tietämisen vapauden päivänä.

Kilpailusta saa lisätietoa:
 
Ota yhteyttä: Apps4Finland-kilpailu Projektipäällikkö
 Olli Rinne 
+358 40 900 5556,  olli@apps4finland.fi
05.09.2012 - 15:29 Jaakko E Kurhila
05.09.2012 - 15:29 Jaakko E Kurhila