Uusi webmail-palvelu tietojenkäsittelytieteen laitoksen käyttöön

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen postipalveluita voi nyt käyttää uudella www-edustajärjestelmällä "AfterLogic WebMail Lite" osoitteessa

https://webmail.cs.helsinki.fi 

WebMail Lite on nopea ja helppokäyttöinen. Siinä on moderni minimalistinen käyttöliittymä, jonka ominaisuudet ovat kuitenkin monipuoliset. Järjestelmän käyttö tuntuu lähes samalta kuin työskentely paikallisella sovelluksella. Tämä johtuu selaimen välimuistin ennaltalatauksesta, joka tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että tietoja ladataan asynkronisesti taustalla jo ennen kuin niitä tarvitaan. Käytännössä viestit avautuvat yleensä ilman viivettä niitä napasautettaessa. Tämä on merkittävä etu verrattuna vanhanaikaisiin webmail-palveluihin, joihin olet ehkä saattanut tottua.

WebMail Lite on rakennettu lähes kokonaan käyttäen JavaScript/HTML5/CSS3 -tekniikoita. Käyttöliittymä toimii vikkelästi missä tahansa modernissa selaimessa, mutta se on varautunut toimimaan myös vanhempien selainversioiden kanssa. WebMail Lite on kaksoislisensoitu, me käytämme sitä avoimen lähdekoodin GNU Affero GPL (AGPL) -lisenssillä. Paikallisesti muokattu lähdekielinen versio on saatavissa, kuten AGPL-lisenssi edellyttää, osoitteessa https://webmail.cs.helsinki.fi/source/.

WebMail Lite on käytettävissä (melko täydellisinä käännöksinä) seuraavilla kielillä: englanti, suomi, saksa, ranska, espanja, portugali, venäjä, hollanti, puola, tšekki, romania, bulgaria, ukraina, heprea ja arabia. Monille muille kielillä, kuten ruotsi, viro, japani, korea ja kiina, on epätäydellisemmät käännökset.

AfteLogic WebMail Lite -käyttäjäfoorumilta voi löytyä opastusta: http://www.afterlogic.com/forum/forum_topics.asp?FID=21

Jatkossa WebMail Lite on ensisijainen tuettu webmail-järjestelmä. RoundCubea ei tulla päivittämään ja poistuu käytöstä marraskuun lopussa 2014.

Päivitys 14.7.2014

AfterLogic WebMail Lite on päivitetty versioon 7.3.0.3. Päivitys sisältää lähinnä vähäisten vikojen korjauksia.

14.07.2014 - 12:18 Petri Kutvonen
26.06.2014 - 15:41 Petri Kutvonen