Työsuunnitelmat 2015-2016

On jälleen aika laatia työsuunnitelmat. Jokaisen 1600 tunnin kokonaistyöaikaa noudattavan työntekijän pitää tehdä lukuvuosittain työsuunnitelma, jossa esitetään, mihin tehtäviin työaika on tarkoitus käyttää.
Opetustehtävien tuntisuunnittelussa tulee käyttää laitoksen vahvistamia kertoimia.

LUKUVUODEN 2015-2016 TYÖSUUNNITELMAT TULEE TEHDÄ 31.5.2015 MENNESSÄ.

Työsuunnitelma käsitellään lähiesimiehen kanssa. Lähiesimiehen tulee hyväksyä työsuunnitelma, minkä jälkeen laitoksen johtaja vahvistaa sen.
Lähiesimiehesi tai alaistesi nimet löydät YPJwebistä https://ypj.it.helsinki.fi/upj2006/

LYHYT TYÖSUUNNITELMAOHJE:

1.Kirjaudu SoleTM -järjestelmään pääkäyttötunnuksellasi
https://soletm.it.helsinki.fi/soletm/disp/fi/ta_login/edi/edi/nop

Avaa kohta "Suunnitelmat" ja valitse lv. 2015-2016 suunnitelmapohja. Tarvittaessa laita pohjaan uusi kokonaistuntimäärä ja suunnitelman kestoaika, jos se poikkeaa oletusarvoista lv. 2015-2016.

2. Tee suunnitelma ja käsittele se lähiesimiehesi kanssa.

Suunnitelma tehdään käyttäen tehtäväluokkia 11-42.

Muista selittää lisätiedot -kentässä työtehtävien tarkempi sisältö ja tuntimäärät. Opintojaksojen nimet on syytä antaa ja kokonaistuntien muodostuminen on kuvattava suunnittelukertoimien avulla.

3. Kun suunnitelma on valmis, siirrä se tilaan "valmis" ja tallenna se.

4. Laitoksen johtaja vahvistaa suunnitelmat.

Tarkemmat ohjeet työsuunnitelman laatimisesta: https://www.cs.helsinki.fi/node/426

Laitoksen opetustuntien suunnittelun kertoimet:
http://www.cs.helsinki.fi/hallinto/opetushenkil-kunnan-ty-ajan-k-yt-n-suunnittelunormit

Lisätietoa opetus- ja tutkimushenkilöstön kokonaistyöajasta Flammassaa: https://flamma.helsinki.fi/fi/HY273984

Työsuunnitelman toteutuminen

Työntekijä vastaa omasta työajastaan ja sen käyttämisestä työsuunnitelmassa oleviin tehtäviin. Työaikaa ei seurata tunneissa eikä päivissä muutoin kuin sellaisen projektityöskentelyn osalta, jossa käytetty työaika laskutetaan rahoittajalta. Tarkoitus on, että työsuunnitelmassa kaavaillut tehtävät hoidetaan asianmukaisesti, ja henkilö on työpaikalla opiskelijoiden, esimiehen ja työtovereiden tavoitettavissa tehtävien edellyttämässä määrin. Tarvittaessa esimies ja työntekijä tarkastelevat lukuvuoden aikana työsuunnitelman toteutumista ja työn tuloksia kokonaistyöajan puitteissa.

”Loma” kokonaistyöajassa

Kokonaistyöaikaa koskevat sopimusmääräykset eivät sisällä vuosilomaa vastaavalla tavalla kuin muun henkilöstön osalta on sovittu. Vuosittainen työaika 1 600 tuntia on kuitenkin laskettu siltä pohjalta, että henkilöllä on mahdollisuus lomaa vastaavaan vapautukseen työtehtävistä. Esimiesten tehtävänä on huolehtia, että henkilöillä on todellinen mahdollisuus vapaa-ajan pitämiseen.

11.05.2015 - 11:02 Tiina T Väisänen
11.05.2015 - 11:00 Tiina T Väisänen