Opiskelijatulostus muuttuu maksulliseksi

Kaikki opiskelijatulostus muuttuu maksulliseksi 1.1.2016. Muutos johtuu Helsingin yliopiston rahoituksen merkittävästä vähenemisestä ja sen edellyttämistä säästövaatimuksista.

 

Samalla yliopiston tulostuspalveluista ja -laitteista vastaava Unigrafia laskee mustavalkotulostuksen hinnan 6,4 senttiin / sivu. Väritulostuksen hinta laskee 22,4 senttiin / sivu. Hinnat ovat voimassa kaikilla yhteisessä käytössä olevilla tulostimilla ja monitoimilaitteilla. Hinnat sisältävät 24 % arvonlisäveron.

Tulostuksen maksamiseen käytettävää saldoa voi ostaa Unigrafian tulostuskaupasta osoitteesta http://tulostus.unigrafia.fi/tulostussaldo sekä Unigrafian pikapainosta keskustakampukselta (Vuorikatu 3). 
Uudistuksen myötä opiskelijoiden käytössä on satoja tulostimia ja monitoimilaitteita samalla saldolla ja hinnoittelulla. 

Yliopiston hallinto valmistelee parhaillaan periaatetta, jonka mukaan opiskelussa hyödynnetään yhä enemmän sähköistä materiaalia tulosteiden sijaan. Periaate vähentää voimaan tullessaan opiskelijan tarvitsemia tulostemääriä merkittävästi.

Tarkemmat ohjeet opiskelijatulostuksesta Helpdeskin ohjesivustolla: www.helsinki.fi/helpdesk/5040

Opiskelijatulostus Flammassa: https://flamma.helsinki.fi/fi/HY273516

15.12.2015 - 10:29 Pauliina M J Pajunen
15.12.2015 - 10:24 Pauliina M J Pajunen