Challenge Finland –kilpailu – tutkijoille, jotka haluavat muuttaa maailmaa paremmaksi

Tekes on avannut Challenge Finland –kilpailun suomalaisille huippututkijoille ja yrityksille (https://www.tekes.fi/ohjelmat-ja-palvelut/kampanjat/challenge-finland/). Kilpailun tarkoitus on tuottaa kaupallistettavia ratkaisuja merkittäviin ongelmiin, sekä yhdistää huippututkimus ja yritysten tutkimus- ja kehittämistyö.
 
Kaksivaiheinen haku
Kilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe on tarkoitettu tutkimusorganisaatioille ja toinen vaihe tutkimusorganisaatioiden ja yritysten yhteisprojekteille.
 
Ensimmäisessä vaiheessa tutkijoiden tulee lähettää yhden sivun pituinen kuvaus ideasta  sekä yhteystiedot sähköpostilla 23.2.2106 mennessä osoitteeseen cf@tekes.fi. Kuvauksen lähettäneillä on mahdollisuus esitellä idea Tekesin edustajille sekä muille osallistujille 29.2.2016 pidettävässä infotilaisuudessa (https://tapahtumat.tekes.fi/tapahtuma/challenge_finland_info).
 
Tukipalveluista hyvää kokemusta
Tutkijoille, jotka ovat olleet kiinnostuneita tutkimustulostensa kaupallistamisesta on jo vuodesta 2013 lähtien Tukimuspalvelut ja Helsingin Innovaatiopalvelut HIS, Helsingin Yliopiston teknologiansiirtoyksikkö, järjestänyt tukea erityisesti hakemusten kaupalliseen osioon erinomaisin tuloksin.  
 
Jos toivot näkemystä esimerkiksi markkinapotentiaalista, kilpailuasetelmasta, yritysyhteistyökumppaneista tai asiakasnäkökulmasta, niin lähetä Tekesille lähettämäsi yhden sivun pituinen kuvaus osoitteella impact@helsinki.fi23.2.2016 mennessä. Kuvaukset käsitellään HIS:in ja tutkimuksen toimialan tiimeissä. Pyrimme auttamaan mahdollisuuksiemme mukaan kaikkia niitä hakijoita, joilta saamme yhden sivun pituisen kuvauksen.
 
Rahoittajan toive
Tekesin toive on, että tutkijat hyödyntävät suorituspaikan tarjoamaa kaupallistamis- ja muuta tukea tutkimuksen vaikuttavuuden esiintuomiseksi.
 
Yt. Maarit Haataja ja Helsingin innovaatiopalvelut Oy:n henkilökunta
 

 

 

08.02.2016 - 11:43 Pauliina M J Pajunen
08.02.2016 - 11:43 Pauliina M J Pajunen