C-ohjelmointi

58127
5
Ohjelmistojärjestelmät
Aineopinnot
Kurssilla opitaan ohjelmoimaan standardin mukaisella C-kielellä. Esitietoina oletetaan Tietorakenteet ja algoritmit sekä Aineopintojen harjoitustyö: Ohjelmointi. Kurssin harjoitukset alkavat jo ensimmäisellä viikolla ja ne tehdään ohjelmointipajassa. Kurssiin ei enää liity harjoitustyötä, vaan pajatyöskentely sisältää sekä harjoitukset että harjoitustyön. Kurssilla oletetaan, että jokaisella on käytössä jokin C-oppikirja, esim. Müldner, T.: C for Java Programmers, Addison-Wesley, 2000, tai Kernighan B.W. & Ritchie D.M.: The C Programming Language (2nd ed.), Prentice Hall, 1988. (ANSI C edition).

Koe

18.10.2012 16.00 A111
Vuosi Lukukausi Päivämäärä Periodi Kieli Vastuuhenkilö
2012 syksy 04.09-09.10. 1-1 Suomi Timo Karvi

Luennot

Aika Huone Luennoija Päivämäärä
Ti 10-12 CK112 Timo Karvi 04.09.2012-09.10.2012

Kaikki ilmoittautuvat jonotusryhmään! Harjoitukset alkavat jo ensimmäisellä luentoviikolla. Harjoitusryhmät pidetään pajassa, jossa tehtävät ratkotaan yhdessä muiden opiskelijoiden sekä ohjaajien kanssa. Ohjaajien läsnäoloajat ilmoitetaan piakkoin.

Exercises begin on the first lecture week. The schedule for exercises will be published soon.

Yleistä

 Kurssilla perehdytään C-ohjelmointiin. Pääpaino on käytännön ohjelmoinnissa. Tavoitteena on ohjelmoida joka viikko kuuden viikon ajan toistakymmentä tehtävää.  Ratkaisut esitellään ohjelmointipajassa ohjaajalle. Pajassa saa myös neuvoja ratkaisuvaihtoehdoista ja apua virhetilanteiden selvittelyssä.  Kurssilla oletetaan, että jokaisella on käytössään jonkinlainen C-oppikirja tai manuaali. 

Kurssiin ei sisälly enää erillistä harjoitustyötä. Sen sijaan osa joidenkin viikkojen (laajahkoista)  tehtävistä on pakollisia ja näiden ohjelmoiminen vastaa aikaisempaa harjoitustyötä. Pakollisissa tehtävissä on mahdollista käyttää joitakin aikaisempien viikkojen ratkaisuja joko suoraan tai vähän muokattuna, joten kaikkien tehtävien ratkaiseminen on suositeltavaa. 

 

Kurssin suorittaminen

Kurssi suoritetaan tekemällä harjoituksia ja osallistumalla kokeeseen. Harjoituksista osa on siis pakollisia. Maksimipistemäärä harjoituksista on 35 ja kokeesta 25.  Läpipääsyraja on 30. Kuitenkin kokeesta täytyy saada yli puolet pisteitä eli vähintään 13 pistettä, jotta kurssin saisi suoritettua hyväksytysti. Kokeeseen saattaa tulla jotain osia pakollisista harjoituksista ja joitakin teoriakysymyksiä.

Kurssikoe on to 18.10. klo 16-19 salissa A111. KOKEET ON ARVOSTELTU: tulokset, arvosteluperiaatteet. Kurssilla oli muutamia, joiden koe- ja harjoituspisteet riittäisivät läpipääsyyn, mutta pakollisia tehtäviä puuttuu. Ottakaa yhteyttä luennoitsijaan. Palautetilaisuus 15.11. 12:00-13:00, D227.

Kirjallisuus ja materiaali

Viikon luentokalvot tulevat jakoon tälle sivulle ennen viikon luentoa. Kalvot eivät riitä kaikkien tehtävien ratkaisemiseen, vaan tueksi tarvitaan myös oppikirja. Esimerkiksi

1) Tomasz Muldner: C for java programmers,

2) K. N. King: C Programming, A Modern Approach.