Tietokantasovellus (alkukesä)

582203
5
Ohjelmistojärjestelmät
Aineopinnot
Kurssilla perehdytään tietokantaohjelmointiin ja yksinkertaisten web-sovellusten rakenteisiin sekä web-sovelluksen toteutukseen. Kurssilla harjoitellaan tietokantasuunnittelua sekä tietokannan pystytystä ja hyväksikäyttöä. Kurssin jälkeen opiskelija tuntee joitakin tietokanta- ja web-ohjelmoinnin tekniikkoja ja osaa laatia yksinkertaisia web-sovelluksia. Kurssin pääosan muodostaa harjoitustyö. Esitiedot: Tietokantojen perusteet ja Ohjelmistotekniikan menetelmät (Ohjelmistojen mallintaminen).
Vuosi Lukukausi Päivämäärä Periodi Kieli Vastuuhenkilö
2012 kesä 14.05-15.06. 5-5 Suomi Harri Laine

Luennot

Aika Huone Luennoija Päivämäärä
Ma 16-18 C222 Harri Laine 14.05.2012-14.05.2012

Harjoitusryhmät

Group: 1
Aika Huone Ohjaaja Päivämäärä Huomioitavaa
To 14-18 A218 Tony Kovanen 14.05.2012—15.06.2012

Yleistä

Kurssi suoritetaan harjoitustyönä, joko henkilökohtaisena tai parityönä.  

Kurssilla ei ole pakollisen aloitustilaisuuden lisäksi muita luentoja. Harjoitustyötä ohjataan pajatyyppisesti ja lisäksi henkilökohtaisissa ohjauspalavereissa. Ohjauspalaverien ajat sovitaan ohjaajan kanssa. Paja-ajat sijoittuvat pääasiassa ilmoitetttuun ohjausryhmän kokoontumisaikaan. Ohjausryhmällä voi olla myös yhteiskokoontumisia.  Yksi tällaisista on demo-tilaisuus, jossa opiskelijat esittelevät työnsä muille ohjausryhmän jäsenille.  Henkilökohtaisten ohjaustilaisuuksien lisäksi on kurssin loppupuolella käytettävissä päivystysluonteista ohjausta toteutusteknisiin ongelmiin.

Opiskelija voi ilmoittautua uutena opiskelijana kurssille vain yhteen kertaan. Kurssin keskeyttänyt opiskelija joutuu myöhemmin hakemaan suoritusmahdollisuutta ilmoittautumalla keskeyttäjien jonoon.

Kurssi on opetusohjelmassa tarjolla kaikilla periodeilla

Kurssin suorittaminen

Kurssi suoritetaan harjoitustyönä. Kurssin arvostelu perustuu toteutettavan sovelluksen toiminnallisuuteen ja käytettävyyteen sekä toteutuksen ja dokumentaation laatuun. Arvosanaa alentavia tekijöitä ovat mm. vajavainen tai virheellinen toiminnallisuus (esim. puuttuvat virhetarkistukset), puutteet käytettävyydessä, puutteet tietokantaratkaisussa, puutteet ja ristiriidat dokumentaatiossa, toteutuksen ongelmat ja huonolaatuinen ohjelmakoodi. Kesken jääneen työn jatkaminen uudessa ryhmässä alentaa arvosanaa. Alussa laadittava suunnitelma sisältyy harjoitustyön dokumentaatioon ja otetaan arvostelussa huomioon loppudokumenttiin sisältyvässä muodossaan, joten sitä voi korjata ensimmäisestä versiosta saadun palutteen perusteella

Kirjallisuus ja materiaali

Kurssille tuotettua itseopiskelumateriaalia

 Aloitustilaisuus

Perusteita