Ohjelmistotuotantoprojekti

581260
9
No subprogramme
Intermediate studies
Opiskelijat jaetaan ryhmiin, joiden tehtävänä on suorittaa joko 7 tai 14 viikon mittainen ohjelmistoprojekti. Projektissa käydään läpi ohjelmistoprosessin osavaiheet vaatimusmäärittelystä testaukseen, ja tuotetaan asiakkaan vaatimukset täyttävä ohjelmisto ja sitä tukeva dokumentaatio. Seitsemän viikon projektit ovat tiivisprojekteja, joissa opiskelijan päivittäinen läsnäolo on välttämätöntä. Pidempi 14 viikon projekti mahdollistaa myös muiden kurssien suorittamisen samaan aikaan. Huom! Tarkista ennen ilmoittautumista että opintosi täyttävät kurssin esitietovaatimukset. Opiskelijat suorittavat samalla opintojakson 582508 Ohjelmistotuotantoprojektiin liittyvä työelämään orientointi (1 op).
Year Semester Date Period Language In charge
2012 summer 14.05-31.08. 5-6 Finnish Arto Hellas

General

Ohjelmistotuotantoprojekteissa harjoitellaan turvallisessa ympäristössä todellista projektinhallintaa ja ohjelmistokehitystä. Projekteissa ohjelmistotuotantotiimi toteuttaa joko 7 tai 14 viikossa asiakkaan toiveiden mukaisen järjestelmän kehityskelpoisen version. Projektiin ei sisälly päivitys- ja ylläpitovastuuta lopullisen päättymispäivän jälkeen.

Ohjelmistotuotantoprojektista on kaksi vaihtoehtoa. Normaali kurssi kestää 14 viikkoa, jonka aikana opiskelijan tulee panostaa noin kaksi ja puoli työpäivää viikoittain. Kurssin tiivisversiossa osallistujat tekevät täysipäiväisesti työtä yhden periodin ajan -- kesällä järjestettävä tiivisprojekti päättyy heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Tiivisohtussa osallistujien tulee olla 7 viikon ajan päivittäin paikalla vähintään kello 10:00-16:00, jonka aikana projektia tehdään.

Kesän ohjelmistotuotantoprojekteissa luodaan ensisijaisesti tiivisryhmiä. Jos et halua tiivisryhmään, ilmoita se ilmoittautumislomakkeessa.

Tiivisohtuprojektit järjestetään kesällä 2012 viikoilla 20-26, normaalit projektit viikoilla 20-33.

Huom! Ryhmät on muodostettu.

Kesälle muodostui viisi ohjelmistotuotantoprojektia, ja ohjaajat ovat ottaneet yhteyttä ryhmäläisiin sähköpostitse. Jos olet ilmoittautunut mukaan ja et ole saanut sähköpostia, ota yhteyttä osoitteeseen avihavai@cs.helsinki.fi -- yhteydenottoihin on käytetty oodiin asetettuja sähköpostiosoitteita.

 

Completing the course

Kurssi on tietojenkäsittelytieteen aineopintoihin sisältyvä pakollinen opintojakso. Kurssin ohjelmistotuotantoprojekti (9op) yhteydessä suoritetaan työelämään orientoituminen (1op) -- joka on integroituna kurssin rakenteeseen. Huomaa että ohjelmistotuotantoprojekti vaatii huomattavasti panostusta ja aikaa. Kurssin laskennallinen vaativuus on noin 270 tuntia -- (1 op vastaa noin 27 tuntia työtä).

Kurssilla harjoitellaan ohjelmistotuotantoprojektin eri vaiheita sekä ohjelmistotuotantoryhmässä toimimista.