Aineopintojen harjoitustyö: Tietokantasovellus (loppukesä)

582203
5
Software Systems
Intermediate studies
Kurssilla perehdytään tietokantaohjelmointiin ja yksinkertaisten web-sovellusten rakenteisiin sekä web-sovelluksen toteutukseen. Kurssilla harjoitellaan tietokantasuunnittelua sekä tietokannan pystytystä ja hyväksikäyttöä. Kurssin jälkeen opiskelija tuntee joitakin tietokanta- ja web-ohjelmoinnin tekniikkoja ja osaa laatia yksinkertaisia web-sovelluksia. Kurssin pääosan muodostaa harjoitustyö. Esitiedot: Tietokantojen perusteet ja Ohjelmistotekniikan menetelmät (Ohjelmistojen mallintaminen).
Year Semester Date Period Language In charge
2013 summer 29.07-30.08. 6-6 Finnish Harri Laine

Exercise groups

Group: 1
Time Room Instructor Date Observe
Fri 16-18 B221 Paula Lehtola 29.07.2013—30.08.2013
Wed 16-18 B221 Paula Lehtola 29.07.2013—30.08.2013

General

Alustavat tulokset: http://www.cs.helsinki.fi/u/laursuom/tsohalab.html

Kurssi suoritetaan harjoitustyönä.

Harjoitustyön ohjausta varten on osallistujien ilmoittauduttava ohjausryhmään. Ohjaus on kuitenkin henkilökohtaista, muodostuen pajatyyppisestä ohjauksesta. . Paja-ajat sijoittuvat  ohjausryhmälle ilmoitettuun kokoontumisaikaan. Opiskelijoille yhteisiä tilaisuuksia ovat aloitustilaisuus 31.7 klo 16 ja  lopussa oleva demo-tilaisuus, jossa opiskelijat esittelevät työnsä muille ohjausryhmän jäsenille. Katso myös aikatauluhahmotelma,

Opiskelija voi ilmoittautua uutena opiskelijana kurssille vain yhteen kertaan. Kurssin keskeyttänyt opiskelija joutuu myöhemmin hakemaan suoritusmahdollisuutta ilmoittautumalla keskeyttäjien jonoon.

Completing the course

Kurssi suoritetaan harjoitustyönä. Kurssin arvostelu perustuu toteutettavan sovelluksen toiminnallisuuteen ja käytettävyyteen sekä toteutuksen ja dokumentaation laatuun. Arvosanaa alentavia tekijöitä ovat mm. vajavainen tai virheellinen toiminnallisuus (esim. puuttuvat virhetarkistukset), puutteet käytettävyydessä, puutteet tietokantaratkaisussa, puutteet ja ristiriidat dokumentaatiossa, toteutuksen ongelmat ja huonolaatuinen ohjelmakoodi.

Literature and material

Kurssilla on myös irc-kanava #tsoha2013, jossa on mahdollista keskustella työstään ohjaajan ja muiden kurssilaisten kanssa.

Sähköpostia kurssin ohjaajille voi lähettää osoitteisiin {Paula.Lehtola,Lauri.Suomalainen}@cs.helsinki.fi

Kurssille tuotettua itseopiskelumateriaalia

 Aloitustilaisuus

Perusteita

Ohjaajien ohjeita ja esimerkkejä

PHP

Ulkoista materiaalia

Ruby