Aineopintojen harjoitustyö: Tietokantasovellus (periodi III)

582203
5
Software Systems
Intermediate studies
Kurssilla perehdytään tietokantaohjelmointiin ja yksinkertaisten web-sovellusten rakenteisiin sekä web-sovelluksen toteutukseen. Kurssilla harjoitellaan tietokantasuunnittelua sekä tietokannan pystytystä ja hyväksikäyttöä. Kurssin jälkeen opiskelija tuntee joitakin tietokanta- ja web-ohjelmoinnin tekniikkoja ja osaa laatia yksinkertaisia web-sovelluksia. Kurssin pääosan muodostaa harjoitustyö. Esitiedot: Tietokantojen perusteet ja Ohjelmistotekniikan menetelmät (Ohjelmistojen mallintaminen).
Year Semester Date Period Language In charge
2016 spring 18.01-04.03. 3-3 Finnish Arto Hellas

Aloitusluento 18.01. MA 16-18 D122 on kaikille pakollinen!

Non finnish students contact Arto Vihavainen (Arto.Vihavainen[at]cs.helsinki.fi).

General

Tietokantasovellus on tietojenkäsittelytieteen aineopintojen harjoitustyökurssi, jossa harjoitellaan tietokantaohjelmointia käytännössä ja opitaan samalla web-sovellusohjelmoinnin perusteet. Kurssin tarkoituksena on tuottaa toimiva, käytettävä, siististi koodattu ja hyvällä arkkitehtuurilla rakennettu web-sovellus, joka käyttää hyväkseen työssä suunniteltua tietokantaa.
 
Kurssilla on pakollinen aloitusluento maanantaina 18.1. klo 16:15, jonka jälkeen harjoitustyötä tehdään annetussa aikataulussa. Ohjaajana toimii Teemu Koivisto (teekoivi@cs.helsinki.fi), ja kurssimateriaali löytyy osoitteesta http://tsoha.github.io.
 
Kurssikanava #tsoha @IRCnet
 
Viikoittaiset palautukset tehdään labtool-työvälineen kautta maanantaisin klo 23:59 mennessä (ensimmäinen palautus maanantaina 25.1.). Ohjausta järjestetään perjantaisin kello 14-16 luokkahuoneessa C221.
 
Demotilaisuus järjestetään ti 1.3.2016 luokassa CK112 klo 13-16 joka on kaikille pakollinen. Jos todellakaan ei pääse on siitä ilmoitettava erikseen ohjaajalle. Loppupalautuksen deadline on koeviikkoa edeltävän viikon sunnuntai eli 6.3. 23:59.