Aineopintojen harjoitustyö: Tietokantasovellus (periodi IV)

582203
5
Software Systems
Intermediate studies
Kurssilla perehdytään tietokantaohjelmointiin ja yksinkertaisten web-sovellusten rakenteisiin sekä web-sovelluksen toteutukseen. Kurssilla harjoitellaan tietokantasuunnittelua sekä tietokannan pystytystä ja hyväksikäyttöä. Kurssin jälkeen opiskelija tuntee joitakin tietokanta- ja web-ohjelmoinnin tekniikkoja ja osaa laatia yksinkertaisia web-sovelluksia. Kurssin pääosan muodostaa harjoitustyö. Esitiedot: Tietokantojen perusteet ja Ohjelmistotekniikan menetelmät (Ohjelmistojen mallintaminen).
Year Semester Date Period Language In charge
2016 spring 14.03-06.05. 4-4 Finnish Arto Hellas

Aloitusluento 14.03. MA 16-18 D122 on kaikille pakollinen! Ilmoittautuminen tälle kurssille alkaa tiistaina 16.2. klo 9.00. Kaikki ilmoittautuvat ryhmään 99.

Registration for this course starts on Tue 16th of February at 9.00. Non finnish students contact Arto Vihavainen (Arto.Vihavainen[at]cs.helsinki.fi).

General

Tietokantasovellus on tietojenkäsittelytieteen aineopintojen harjoitustyökurssi, jossa harjoitellaan tietokantaohjelmointia käytännössä ja opitaan samalla web-sovellusohjelmoinnin perusteet. Kurssin tarkoituksena on tuottaa toimiva, käytettävä, siististi koodattu ja hyvällä arkkitehtuurilla rakennettu web-sovellus, joka käyttää hyväkseen työssä suunniteltua tietokantaa.
 
Kurssilla on pakollinen aloitusluento maanantaina 14.3. klo 16:15, jonka jälkeen harjoitustyötä tehdään annetussa aikataulussa. Ohjaajina toimii Marko Haanranta, Teemu Koivisto ja Arto Vihavainen, ja kurssimateriaali löytyy osoitteesta http://tsoha.github.io.
 
Kurssikanava #tsoha2016 @IRCnet
 
Viikoittaiset palautukset tehdään labtool-työvälineen kautta maanantaisin klo 23:59 mennessä (ensimmäinen palautus maanantaina 21.3.). Ohjausta järjestetään tiistaisin (Arto) ja torstaisin (Teemu) kello 14-16 sekä perjantaisin (Marko) kello 12-14  luokkahuoneessa C221. Huom! 5.4. ohjaus poikkeuksellisesti luokassa B221.
 
Kurssin lopuksi on pakollinen demotilaisuus, jonka aika ilmoitetaan myöhemmin. Loppupalautuksen deadline on koeviikkoa edeltävän viikon sunnuntai klo 23:59.