Kandidaatintutkielma

582204
6
No subprogramme
Intermediate studies
Kurssilla opitaan tieteellisen esityksen (tutkielman, raportin, julkaisun) laatimiseen tarvittavia taitoja: lähdemateriaalin hakua ja käyttöä, esityksen jäsentämistä sekä kirjallista ja suullista esitystaitoa. Opiskelijat suorittavat Kandidaatintutkielman yhteydessä myös äidinkielisen viestinnän (3 op), tutkimustiedonhaun (1 op) sekä kypsyysnäytteen.

Exam

02.32
Year Semester Date Period Language In charge
2011 spring 17.01-29.04. 3-3 Finnish Jaakko Kurhila

Lectures

Time Room Lecturer Date
Mon 12-14 CK112 17.01.2011-07.02.2011

Ensimmäinen luento (17.1.) ja ensimmäinen ryhmätapaaminen ovat ehdottomasti pakollisia!

Information for international students

 Please contact Tiina Niklander, or wait for her to contact you!

General

Kurssi valmentaa tieteellisen esityksen (tutkielman, raportin, julkaisun) laatimiseen, johon kuuluu lähdemateriaalin haku ja käyttö, esityksen jäsentäminen sekä kirjallinen ja suullinen esitystaito.

Opiskelijat suorittavat kurssilla LuK-tutkinnon pääaineopintoihin kuuluvat opintojaksot 582204 Kandidaatintutkielma (6 op) ja 50036 Kypsyysnäyte (0 op) sekä LuK-tutkinnon muihin opintoihin kuuluvat opintojaksot 582505 Äidinkielinen viestintä (3 op) ja 582506 Tutkimustiedonhaku (1 op).

RYHMÄJAKO (Lopullinen, 17.1.2011)

Completing the course

Ensimmäiseen luentoon ja ryhmäkokoontumiseen osallistuminen on pakollista. Ryhmät kokoontuvat lukukauden aikana lähes joka viikko. Suurin osa työskentelystä tapahtuu kirjallisuutta hakemalla ja siihen perehtymällä sekä kirjoitelmia työstämällä, omatoimisesti mutta ohjaajan neuvoja kuunnellen.

Kurssi sisältää työt:

  • Referaatti. Tieteellisen artikkelin keskeisen sisällön kokoaminen ja esittäminen omin sanoin. Voi perustua useampaankin keskeiseen lähteeseen. Referaatti on yleensä 2-4 sivun mittainen.
  • Aine. Aine on noin 10 sivun mittainen kirjoitelma, jolla on tutkielman ulkoinen rakenne ja joka noudattaa kirjallisen esitystavan sääntöjä.
  • Esitelmä. Huolellisesti valmisteltu esitelmä oman tutkielman aihealueesta pidetään muille ryhmäläisille. Kiinnitetään huomiota paitsi suullisen esityksen muotoon myös aihepiirin jäsentämiseen tutkielmaa varten. Esityksen kesto on 20-25 minuuttia.
  • Kypsyysnäyte. Tyypillisesti aineen johdantoluku, noin puolentoista sivun mittainen suorasanainen, kappaleiksi jäsennetty teksti, jossa kieliasuun ja kerronnan etenemiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kypsyysnäytteen tarkastaa asiasisällön osalta ohjaaja ja kielen osalta ammattimainen kielentarkastaja.
  • Tutkielma. Tutkielmassa pyritään esitettävän asian syvään ja monipuoliseen ymmärtämiseen. Huomiota kiinnitetään tutkielmalle tyypilliseen aiheen jäsentelyyn, sisällön kokoonpanoon ja lähteiden käyttöön. Tutkielman pituus on noin 20 sivua.

Harjoitusten aiheet pyritään ketjuttamaan toisiaan tukeviksi, niin että referaattiartikkeli toimii joko aineen tai tutkielman yhtenä lähteenä ja aineen ja tutkielman aiheeet ovat lähellä toisiaan (toisen aihe voi esimerkiksi olla toisen aihetta laajempi tai suppeampi). Harjoituksille on ryhmässä varattu suunnilleen seuraavasti: referaatti kolme viikkoa, aine viisi viikkoa ja tutkielma kuusi viikkoa. Tutkielmakin tulee saada valmiiksi kurssin aikana. 

 

Literature and material

 

Kurssin luentomateriaali noudattelee kirjaa:

Erityisen suositeltava yleinen tieteellisen kirjoittamisen resurssi:

TKTL:n käytänteet selviävät näistä:

Muita mahdollisia oppaita: