Robottiohjelmoinnin harjoitustyö

582326
5
Software Systems
Intermediate studies
Year Semester Date Period Language In charge
2011 spring 17.01-25.02. Finnish

Exercise groups

Group: 1
Time Room Instructor Date Observe
Thu 14-18 CK111 Jouko Strömmer 20.01.2011—20.01.2011
Thu 12-16 CK111 Jouko Strömmer 24.01.2011—25.02.2011

Kurssi on tarkoitettu ohjelmointipajatoimintaan syksyllä 2010 aktiivisesti osallistuneille Ohjelmoinnin perusteet ja jatkokurssin menestyksellisesti suorittaneille pääaineopiskelijoille, muille vain tilan salliessa.

Information for international students

Robot programming project is an optional programming course where each attendee will design, build, program and document a Lego Mindstorms NXT robot. Each student will get an NXT set, batteries and charger for the duration of the course.

General

Opintojaksolla voi korvata Ohjelmoinnin harjoitustyö -opintojakson.

Robottiohjelmoinnin harjoitustyö on valinnainen ohjelmointityö, joka koostuu Lego Mindstorms -ohjelman kirjoittamisesta, ohjelmaa ajavan robotin rakentamisesta ja koodin dokumentoinnista Ohjelmoinnin harjoitustyön ohjeiden suuntaisesti. Osallistujille annetaan kurssin ajaksi käyttöön NXT-robottisarja, akut ja laturi.

Työn aihe on vapaavalintainen ja neuvotellaan ohjaajan kanssa. Valitusta aiheesta laaditaan tarvittavat dokumentit, toteutetaan ja dokumentoidaan koodi sekä rakennetaan robotti sitä suorittamaan. Harjoitustyö on hieman perinteistä Ohjelmoinnin harjoitustyötä työläämpi, mutta kenties myös hauskempi!

HUOM! Ensimmäinen kokoontuminen to 20.1. on siirtynyt kahdella tunnilla, uusi aika 14-18 (CK111). Ensimmäisellä kokoontumiskerralla jaetaan robotit ja tarvikkeet osallistujille, joten läsnä on oltava!

Completing the course

Kukin osallistuja tekee oman robottinsa.

Kurssin suorittamiseen vaaditaan:

  • Ohjelman kirjoittaminen robotille
  • Ohjelmaa suorittavan robotin rakentaminen
  • Koodin sekä robotin rakenteen ja toiminnan dokumentointi
  • Oppimispäiväkirjan kaltainen selvitys työn edistymisestä ja vaiheista (kurssin parantamiseksi ja arvostelun avuksi)

Kurssista kerätään myös tutkimusaineistoa, jota varten saatetaan osallistujille järjestää pienimuotoisia haastatteluja, näistä lisää myöhemmin.

 

Käytännön opetus tapahtuu kerran viikossa, jolloin keskustellaan robotin ohjelmoinnista ja rakentamisesta, ideoidaan, käsitellään esille tulevia haasteita ja pidetään kivaa.

Literature and material

Osa ohjeista on luotu, toistaiseksi kuitenkin osa on vielä saatavilla vain vanhojen kurssisivujen kautta

Kurssin IRC-kanava on #tkt-lego (IRCNet).

Mailia voi lähettää jouko.strommer ät helsinki fi.