Versionhallinta

582335
1
Software Systems
Intermediate studies
Kurssilla tutustutaan versionhallinnan käyttöön työkaluna ja eri kurssien tukena. Esimerkkinä käydään läpi lähdekoodin hallinnan eri tilanteet, mutta myös käyttö apuvälineenä esimerkiksi tieteellisen kirjoittamisen kurssille. Tutustutaan keskitetyn ja hajautetun mallin ratkaisuihin. Kurssi suoritetaan aloitusluennolla ja pakollisilla harjoituksilla, ei tenttiä.
Year Semester Date Period Language In charge
2011 autumn 31.10-09.12. 2-2 Finnish Samuli Kaipiainen

Suoritetaan Ohjelmoinnin jatkokurssin yhteydessä.

General

Kurssilla opitaan versionhallinnan perusteet käyttämällä SVN-komentoriviohjelmaa sekä Netbeans-ohjelmointiympäristöä. Kurssi suoritetaan osin itsenäisesti, ja vaatii Tietokone työvälineenä -kurssin verran komentorivituntemusta sekä oma-aloitteista ponnistelukykyä.

Kurssin ryhmätehtävien tekoa varten järjestetään paja:

Tiistaina 8.11. klo 12–14 @ B221

Completing the course

Kurssi suoritetaan tekemällä ryhmätehtävät ja treenaamalla versionhallintaa Ohjelmoinnin jatkokurssin tai Ohjelmoinnin harjoitustyön yhteydessä. Mikäli olet jo suorittanut molemmat kurssit, riittää myös, että olet käyttänyt versionhallintaa aikaisemmin (jollakin kurssilla). Joka tapauksessa pitää tehdä Versionhallinta-kurssin ryhmätehtävät.

Suoritus tapahtuu seuraavasti:

  1. Tee Versionhallinta-kurssin tehtävät järjestetyssä pajatilaisuudessa TAI oma-aloitteisesti kaveriporukassa. Tehtäviä EI siis voi tehdä yksin!
  2. Palauta Versionhallinta-tehtävät itsenäisesti RAGEtooliin. Palautus viimeistään pe 11.11.
  3. Käytä SVN:ää koko Ohjelmoinnin jatkokurssin (tai muun soveltuvan ohjelmointikurssin) ajan, viimeistään kurssin toiselta viikolta alkaen. Eli laita kaikki Ohja-kurssin Java-tiedostot versionhallintaan. Tämä onnistuu suoraan NetBeansilla.
  4. Ohjelmoinnin jatkokurssin lopuksi palauta RAGEtooliin "svn log" -komennon tulostus, josta näkee että olet tehnyt kohdan 3. Palautus viimeistään ma 12.12.

Tehtävät

Täällä (päivitetty): http://www.cs.helsinki.fi/u/skaipiai/vers/svn.html

Tehtävät ovat vuoden takaiset, ja korjasin niistä pieniä, lähinnä laitoksen db-palvelimen alasajosta johtuvia bugeja. Muutama bugi saattoi vielä jäädä. Uusi palvelin on users.cs.helsinki.fi.

Ensimmäiset kaksi tehtävää tehdään yksin, loput ryhmässä. Jokainen palauttaa tehtävät itsenäisesti RAGEtooliin: ragetool.herokuapp.com. Käyttöohjeet:

  1. Ensimmäisellä kerralla kun käytät RAGEtoolia, luo itsellesi käyttäjätunnus (sign up).
  2. Valitse kurssi Versionhallinta → Exercises.
  3. Palauta kukin tehtävä kirjoittamalla tekstikenttään lyhyt selvitys tehtävän suorituksesta ja vastaan tulleista ongelmista.

Tehtävien tekoon saat apua Ohjelmoinnin jatkokurssin pajassa. Paja-ajat pajawikissä

Literature and material