Ohjelmointihaasteita I

582350
1-3
Software Systems
Intermediate studies
Kurssi syventää ohjelmoinnin perusasioiden hallintaa haastavien ja kiinnostavien tehtävien avulla. Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet menestyksekkäästi kurssin Ohjelmoinnin perusteet ja haluavat kehittää ohjelmointitaitoaan. Kurssia ei voi suorittaa erilliskokeella.
Year Semester Date Period Language In charge
2012 autumn 29.10-07.12. 2-2 Finnish Antti Laaksonen

Lectures

Time Room Lecturer Date
Wed 16-18 B123 Antti Laaksonen 31.10.2012-31.10.2012

General

Kurssin järjestäjät: Antti Laaksonen, Jenna Tuominen ja Kristiina Paloheimo

Ohjelmoijan tärkeä taito on osata soveltaa ohjelmointikielen perusasioita (muuttujat, ehdot, silmukat...) erilaisissa ohjelmointitilanteissa. Tämän kurssin tarkoituksena on syventää Ohjelmoinnin perusteet -kurssin asioiden hallintaa haastavien ja kiinnostavien ohjelmointitehtävien avulla. Kurssi on suunnattu erityisesti äskettäin Ohjelmoinnin perusteet suorittaneille, mutta myös muut kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Kurssin ensimmäinen ohjelmointitehtävä on seuraavalla sivulla:

http://www.cs.helsinki.fi/u/ahslaaks/oh/sanaruud.html

Pääset kurssille mukaan lähettämällä tehtävän ratkaisun osoitteeseen ohjelmointihaasteita@gmail.com. Kerro myös viestissä opiskelijanumerosi, milloin olet suorittanut kurssin Ohjelmoinnin perusteet sekä oletko suorittanut kurssia Tietorakenteet. Voit ratkaista tehtävän Javalla tai muulla haluamallasi kielellä. Tämän jälkeen saat paluupostissa uuden tehtävän, jonka ratkaistuasi saat jälleen uuden tehtävän jne. Voit ratkaista tehtäviä haluamaasi tahtiin kurssin loppuun asti.

Tehtäviin on tarjolla ohjausta Tietorakenteiden harjoitustyön pajassa, joka on viikoittain ti 9-11, ke 16-18 sekä to 13-16 luokassa C221. Kurssilla on myös IRC-kanava #ohaaste. Kurssista on mahdollista saada 1-3 op riippuen ratkaistujen tehtävien määrästä.