Web-selainohjelmointi (ohjattu itseopiskelu)

582354
5
Software Systems
Intermediate studies
Kurssilla käsitellään web-sovellusten selainpuolen toiminnallisuuden toteuttamisen perustekniikoita. Pääpaino kurssilla on sivustojen dynaamisuuden ja interaktiivisuuden toteuttamisessa nykyaikaisilla tekniikoilla. Osallistujien kannattaa ottaa myös periodissa 1 oleva kurssi "Web-palvelinohjelmointi". Kurssi korvaa aiemman kurssin "Digitaalisen median tekniikat". Kurssista ei järjestetä erilliskokeita. Uusintakokeisiin osallistuminen edellyttää kurssin harjoitustehtävien tekemistä kurssin aikataulussa.

Exam

06.05.2015 09.00 A111 ja B123
Year Semester Date Period Language In charge
2015 spring 12.03-30.04. 4-4 Finnish Arto Hellas

Lectures

Time Room Lecturer Date
Thu 10-12 A111 Arto Vihavainen 12.03.2015-12.03.2015

General

Kurssi on viiden opintopisteen aineopintotason kurssi.
 
Kurssilla käsitellään web-sovellusten selainpuolen toiminnallisuuden toteuttamisen perustekniikoita. Pääpaino on sivustojen dynaamisuuden ja interaktiivisuuden toteuttamisessa. Kurssin teemoja ovat muunmuassa HTML, CSS (ml. Twitter Bootstrap), Javascript (ml. jQuery), Responsive web design, MV* ja AngularJS. Aivan viimeaikaisimmat hipster-teknologiat jäävät pienelle huomiolle, sillä ne lienevät vanhentuneita jo kurssin loputtua.
 
Myös palvelinpään toiminnallisuuden rooli on lähes olematon. Tästä kiinnostuneiden kannattaa ottaa kurssit "Web-palvelinohjelmointi Ruby on Rails" ja "Web-palvelinohjelmointi Java".
 

Completing the course

Tenttiviikolla ohjausta vain Perjantaina 8.5 klo 10-12

Kurssilla on vain yksi luento ja kurssin työskentely on omatoimista. Neuvoja tekemiseen voi tulla kyselemään luokasta B221 torstaisin klo 10-12 ja perjantaisin klo 14-16. Kurssilla on myös IRC-kanava: #youdontknowJS

Tehtäviä saa tehdä myös kaverin kanssa tai ryhmässä, kunhan jokainen palauttaa oman ratkaisunsa.

Arvostelu

Kurssin arvostelu koostuu tehtäväpisteistä ja koepisteistä. Ohjelmointipainotteisista tehtävistä voi saada yhteensä 70 pistettä, kokeesta 30 pistettä. Tehtävien 70 pistettä saa jos tekee 100% kurssin ensimmäisen kuuden viikon tehtävistä, pistemäärä skaalautuu lineaarisesti jos tehtäviä tekee vähemmän. Seitsemännen viikon tehtävillä voi paikata muutamia tekemättä jääneitä tehtäviä.

Voit tarkistaa oman tehtäväpistetilanteesi kurssin pistelistasta -- muunnoksen tehtäväpisteistä 70 pisteen skaalalle saa tehtyä esimerkiksi selaimen konsolissa seuraavalla kaavalla: Math.min(70,70*pisteesi/64);

Kurssin arvostellaan asteikolla 5/hyväksytty/hylätty. Arvosanan 5 saa noin 93/100 pistellä, hyväksyttyyn suoritukseen tarvitaan vähintään 75/100 pistettä. 

Kurssilla on käytössä koeleikkuri, eli hyväksytty suoritus vaatii sekä 75 pistettä koko kurssista että vähintään puolet kurssikokeen pisteistä.

Erilliskokeet

Kurssista ei järjestetä erilliskokeita, eli sitä ei voi tenttiä erikseen. Kurssin aikana kerätyt tehtäväpisteet otetaan huomioon jokaisessa uusintakokeessa.

Literature and material

Kurssin materiaali elelee osoitteessa http://web-selainohjelmointi.github.io/ -- tehtävät löytyvät TMC:stä kurssikoodin k2015-weso alta. Huom! Kun käytät TMC:tä, varmista että käytössäsi on uusin NetBeans (8.0.2) sekä uusin TMC. Tällä kurssilla ei ole testejä tehtäville, vaan tehtäviä palauttaessasi kerrot tehneesi tehtävän kuten tehtävänannossa kuvattiin.