Kevään 2010 ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi

Keväällä 2010 kurssit järjestetään yhtenä jatkumona.

Luento maanantaisin kello 10-12 salissa CK112.

Kurssin suoritusta varten tarvitset käyttäjätunnuksen TKTL:n koneita varten.

Jotta tunnuksen voi saada, tulee opiskelijalla olla ensin Tietotekniikkaosaston UNIX-tunnus. Se haetaan pääainelaitoksen kautta. Varmista, että hankit nimenomaan ns. cc-luvan. Mikroverkkotunnus ei käy.

Kun sinulla on cc-lupa, lähetä sähköposti lupatarpeestasi osoitteeseen tktl-luvat@cs.helsinki.fi. Muista mainita cc-lupasi käyttäjätunnus. Saat vastauksena sähköpostiisi ohjeet, miten saat tktl:n tunnuksen käyttöösi. Pääsääntöisesti tunnus alkaa toimimaan pyynnön käsittelyä seuraavaa päivänä.

Hanki tunnus niin nopeasti kuin mahdollista. Tunnusta tarvitaan oikeastaan välittömästi kurssin ensimmäisenä päivänä. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta ja omistat kannettavan tietokoneen, se kannattanee ottaa mukaan laskuharjoitusten tekemistä varten. Jos et omista kannettavaa eikä käyttäjälupaa vielä ole, tule silti paikalle. Tehtävien tekeminen onnistuu tällöin tilapäisen luvan avulla.

Harjoitukset

HUOM: jokainen opiskelija osallistuu minimissään kahteen vapaavalintaiseen ryhmään / viikko. Huomatkaa, että maanantaisin on kaksi ryhmää samaan aikaan eri saleissa. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua, riittää, että ilmoittautuu kurssille.

Harjoitusajat ja -salit:

Pisteytys

Ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi - kursseilla noudatetaan seuraavaa pisteytysmenetelmää.

Arvosanan 5 saa noin 51 pisteellä, arvosanan 1 noin 31 pisteellä.

Harjoituspisteytys

Kahden viikon harjoitusjaksoista voi jokaisesta saada 10 pistettä kun tekee vähintään 85% jakson tehtävistä

Jokaisen harjoitusjakson jälkeen pidetään myös konekoe, jossa kysytään jakson asioita. Konekokeen tulos luo kertoimen kyseisen viikon pisteisiin (0.5 - 1) riippuen suoriutumisesta.

Koe- ja harjoitusleikkuri