Ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi, kevät 2011

Antti Laaksonen, Juhana Laurinharju, Pekka Mikkola, Matti Luukkainen, Martin Pärtel

Keväällä 2011 kurssit järjestetään yhtenä jatkumona.

Kurssin suoritusta varten tarvitset käyttäjätunnuksen TKTL:n koneita varten.

Ohje luvan hankkimiseen täällä. Hanki lupa välittömästi.

Kurssirakenne

Kurseilla ei ole ollenkaan luentoja. Kurssit suoritetaan tehtäviä tekemällä.

Jos et osallistunut tämän kevään ohjelmoinnin perusteisiin, kannattaa tulla paikalle heti ensimmäiseen harjoitukseen ma 14.3. klo 14.15. Jos et ole ohjelmoinut paljoa viime aikoina, kannattanee ehkä tehdä lämmittelunä Ohjelmoinnin perusteiden viikkojen 5 ja 6 tehtävät ja kerrata teoriaa, jatkokurssi nimittäin lähtee liikkeelle heti samalla vauhdilla mihin peruskurssi jäi.

Ohjelmointitaito kehittyy vain ohjelmoimalla, jota kurssilla tehdään paljon. Pääpaino on viikottaisissa harjoitussarjoissa, joita tehdään joko omatoimisesti tai ohjatuissa harjoitusryhmissä. Harjoitusryhmiä on yhteensä 15 tuntia viikossa, ja kaikki opiskelijat saavat käydä kaikissa ryhmissä. Tehtävien palautus onnistuu ainoastaan harjoitusten yhteydessä. Kunkin viikon tehtävät tulee palauttaa saman viikon aikana, eli viimeistään perjantain pajatilaisuudessa. Kursseihin kuuluu myös kurssikokeet, joissa käydään läpi kurssilla opitut oleelliset asiat.

Harjoitukset

HUOM: on suositeltavaa jokainen opiskelija osallistuu minimissään kahteen vapaavalintaiseen ryhmään / viikko. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua, riittää, että ilmoittautuu kurssille.

Harjoitusajat ja -salit:

Kurssin arvosteluperusteet

Ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi -kursseilla noudatetaan seuraavaa pisteytysmenetelmää.

Arvosanan 5 saa noin 51 pisteellä, arvosanan 1 noin 31 pisteellä.

Harjoituspisteytys

Jokaiselle viikolle julkaistaan tehtäväsarja, joka tehdään viikon aikana. Viikottaisista tehtäväsarjoista on mahdollista saada pisteitä seuraavasti:

Ohjelmoinnin perusteet:

Viikko123456
Pisteet445566

Ohjelmoinnin jatkokurssi:

Viikko123456
Pisteet555555

Kunkin viikon täysiin pisteisiin vaaditaan vähintään 90 % jakson tehtävistä. Esimerkiksi, jotta viikolta 1 saisi 4 pistettä, täytyy sen viikon tehtävistä tehdä vähintään 90 %.

Koe- ja harjoitusleikkuri