Ohjelmoinnin perusteet ja ohjelmoinnin jatkokurssi, kevät 2012

Arto Vihavainen, Matti Luukkainen, Joel Kaasinen, Mika Huttunen, Lauri Pulkkinen ja kisällit

Keväällä 2012 kurssit järjestetään yhtenä jatkumona.

Kurssin suoritusta varten tarvitset käyttäjätunnuksen TKTL:n koneita varten.

Ohje luvan hankkimiseen täällä. Hanki lupa välittömästi.

Kurssirakenne

Kurseilla ei ole ti 17.1. klo 10-12 salissa CK110 olevaa aloitusluentoa lukuunottamatta ollenkaan luentoja. Kurssit suoritetaan tehtäviä tekemällä.

Ohjelmointitaito kehittyy vain ohjelmoimalla, jota kurssilla tehdään paljon. Pääpaino on viikottaisissa harjoitussarjoissa, joita tehdään joko omatoimisesti tai ohjatuissa harjoitusryhmissä. Harjoitusryhmiä on yhteensä vähintään 10 tuntia viikossa, ja kaikki opiskelijat saavat käydä kaikissa ryhmissä. Tehtävien palautus tapahtuu palautusautomaatin avulla. Kunkin viikon tehtävien palautuksen deadline on sunnuntai klo 23.59. Kursseihin kuuluu myös kurssikokeet, joissa käydään läpi kurssilla opitut oleelliset asiat.

Aloitusluento

Kurssin ainoa luento ti 17.1. klo 10-12 salissa CK110

Harjoitukset

Ohjausta järjestetään luokassa BK107. Katso kurssien sivuilta tarkemmat harjoitusajat.

Ohjelmoinnin perusteiden harjoitusajat.

Ohjelmoinnin jatkokurssin harjoitusajat.

Huom! Jos et osallistunut viime periodissa järjestetylle Ohjelmoinnin perusteet -kurssilla, on erittäin tärkeää että tulet ohjelmoinnin jatkokurssin harjoituksiin maanantaina 12.3. Harjoitustilaisuudessa saa neuvoja kurssin käytänteisiin sekä tietenkin tehtävien tekemiseen.

Kurssin irc-kanava

Kurssin irc-kanavalla #ohpe2012 voit kysellä neuvoja ympäri vuorokauden. Jos irc:in käyttö ei ole entuudestaan tuttua, lue ohje esim täältä. Saat opastusta irkin käyttöön myös pajassa.

Kurssien arvosteluperusteet

Ohjelmoinnin perusteet:

Arvosanan 5 saa noin 51 pisteellä, arvosanan 1 noin 31 pisteellä.

Ohjelmoinnin jatkokurssi:

Arvosanan 5 saa noin 54 pisteellä, arvosanan 1 noin 31 pisteellä.

Harjoituspisteytys

Jokaiselle viikolle julkaistaan tehtäväsarja, joka tehdään viikon aikana. Viikottaisista tehtäväsarjoista on mahdollista saada pisteitä seuraavasti:

Ohjelmoinnin perusteet:

Viikko123456
Pisteet445566

Ohjelmoinnin jatkokurssi:

Viikko123456
Pisteet555555

Kunkin viikon täysiin pisteisiin vaaditaan vähintään 90 % jakson tehtävistä. Esimerkiksi, jotta ohjelmoinnin perusteiden viikolta 1 saisi 4 pistettä, täytyy sen viikon tehtävistä tehdä vähintään 90 %.

Ohjelmoinnin jatkokurssin tehtävistä tulee myös tehdä viikottain 90% täysiin tehtäväpisteisiin pisteisiin. Jokaisen tehtävän aliosa lasketaan tehtävänä. Esimerkiksi tehtävä, jossa on kolme osaa, lasketaan kolmena tehtävänä.

Koe- ja harjoitusleikkuri