Oman sisällön tuominen peleihin

Lähes kaikissa peleissä sisältö eli hahmot, taustat, ja äänet ovat ainakin osittain pelinkehittäjien tekemiä. Scratchissa voi omien hahmojen ja taustojen piirtämisen lisäksi myös tuoda hahmoja, taustoja ja ääniä tiedostoista. Tässä osiossa näytetään miten niiden tuominen onnistuu.

Omia taustoja voi tuoda peliin esiintymislavan taustojen "Tuo"-toiminnallisuudella.

Kun "Tuo"-nappia painetaan, avautuu käyttäjälle ikkuna josta voi valita taustakuvan. Taustakuvan voi valita joko Scratchin omista tiedostoista tai omista kansioista.

Alla olevassa kuvassa on etsitty suklaarasioista otettuja kuvia sisältävä kansio.

Kun haluttua kuvaa klikataan ja painetaan OK, Scratch ottaa kuvan taustakuvaksi. Huom! Myös omien pelihahmojen hakeminen tiedostosta toimii samalla tavalla.

Taustakuvien (ja hahmojen kuvien) lisäksi myös ääniä voi hakea omista tiedostoista. Ääniä voidaan käyttää esimerkiksi pelien taustamusiikkina tai soittamaan erilaisiin pelitapahtumiin liittyviä ääniä. Äänien valinta onnistuu "Äänet"-välilehden "Tuo"-nappia painamalla.

Myös "Tuo"-napin painaminen avaa tiedostoikkunan, josta voi valita sopivan äänitiedoston.

Äänitiedostojen käyttäminen onnistuu "Ääni"-skriptivalikossa. Kaikki hahmoon liittyvät äänet ovat valittavissa soitettavaksi. Esimerkiksi edellisessä kuvassa valitun "DripDrop"-äänen soittaminen välilyöntiä painettaessa onnistuu valitsemalla "kun painetaan ..." palikka, ja liittämällä siihen "soita ääni ..." palikka.