Helsingin yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos
 
VERTTI - Opettajan verkkokurssituki
Yhteystiedot:
Tukitiimin sähköposti:
verkko-opetus@cs.helsinki.fi HUOM! Sivustoa ei päivitetä ja osa sisällöstä on vanhentunutta
Harjoitustehtävät verkossa

Verkon kautta tapahtuva laskuharjoitustehtävien palautus

Turjo Tuohiniemi kokeili syksyn 2003 Ohjelmointitekniikka(Java) -kurssilla menetelmää, jossa yksi tehtävä palautettiin verkon kautta ja opiskelijat saivat siitä palautteen harjoitustilaisuudessa.

Turjo Tuohiniemen kommentit kokeilusta:


  • Ajatuksena oli tarjota yksittäisille opiskelijoille henkilökohtaista palautetta, mitä ei yleensä laskareissa voida tehdä. Käytännössä asia hoitui näin: korkeintaan yksi ohjelmointitehtävistä oli merkitty ennalta palautettavaksi, ja ennalta palauttaminen oli myös laskariruksin edellytys.
  • Opiskelijat palauttivat tehtävän www-sivulla olleen ohjelman kautta, ja ohjelman ylläpitoliittymän avulla sain helpolla tulostettua palautukset paperille. Merkkasin punakynällä virheelliset tai puuttelliset kohdat ja jaoin paperit laskareissa takaisin.
  • Laskaritilaisuudessa tällainen tehtävä käsiteltiin niin, että selostin yleisimmät virheet ja käyttämäni merkinnät. Sen jälkeen esitin tehtävän esimerkkiratkaisun, jolloin painotin vielä niitä kohtia, joissa oli ollut eniten ongelmia.

Verkon kautta tapahtuva harjoitustyön palautus

Samaisella ohjelmointitekniikka (Java) -kurssilla kokeiltiin myös automaattista harjoitustyön muodon tarkistajaa.

Ideana oli, että php-skripti tarkistaa, että palautus on muodoltaan oikeanlainen tiedosto ja että se sisältää kaikki vaadittavat osat. Jos jotain puuttuu, ohjelma tulostaa virheilmoituksen eikä ota palautusta vastaan.

Lisätietoja voi kysellä Turjo Tuohiniemeltä.

5.8.2004 Sami Palhomaa