Avaimet

Työsopimuksen tekemisen yhteydessä täytetään avainhakemus, jossa määritellään uuden työntekijän tarvitsemat avaimet (yleensä ulko-oven kulunvalvonta-avain =magneettiavain ja mekaaninen työhuoneen avain). Kulunvalvonta-avaimen tarvitset päästäksesi liikkumaan laitoksen tiloissa ja talossa sulkemisajan jälkeen.

Avainhakemuksen laatii avaimista vastaava avainvastuuhenkilö, joka toimittaa avainhakemuksen vahtimestarille avainten tilaamista varten. Saat avaimen Exactumin vahtimestarilta kuittausta vastaan. Tällöin sinun on varauduttava todistamaan henkilöllisyytesi.

Avaimet ovat voimassa työsopimuksen keston ajan. Mikäli määräaikainen työsuhde jatkuu (toisena määräaikaisena työsuhteena) tai on jokin muu erityinen syy (kuten kokeiden korjaus), avainvastuuhenkilö jatkaa kulunvalvonta-avaimen voimassaoloaikaa automaattisesti. Avaimien uusiminen kestää noin kaksi arkipäivää. Työsuhteen päättyessä avaimet on palautettava Exactumin vahtimestareille. Avaimet ovat henkilökohtaisia.

Opiskelijoiden yökäyttöavaimet: http://www.cs.helsinki.fi/opiskelu/y-k-ytt-tilojen-muoviavaimet-0

 

Unohtuiko avain kotiin?

Vahtimestari tulee avaamaan työhuoneen oven, jos todistat henkilöllisyytesi kuvallisella henkilökortilla tai kuvattomalla henkilökortilla ja henkilöllisyystodistuksella (ajokortti tms.). Exactumin vahtimestarin puh. 02941 51111.

 

Miten huolehdin avaimistani?

Muistathan, että olet vastuussa avaimistasi. Jos kadotat avaimen, joudut maksamaan avaimen uudelleenvalmistusmaksun ja mahdollisesti myös huoneen lukon sarjoittamisen,  jos sen katsotaan olevan tarpeellista. Älä koskaan laita avaimiin henkilötietojasi (nimi tai osoitetietoa), joiden perusteella on mahdollista paikallistaa avaimiin sopiva lukko.  Huoneen avainten lisäksi joillakin henkilökuntaan kuuluvilla on ns. yleisavain  tai sarja-avain, jolla pääsee useisiin työhuoneisiin. Tällaisen avaimen kadottaminen voi aiheuttaa hyvinkin suuritöisen  lukkojen sarjoittamisen ja avainten uusimisen, joten älä koskaan pidä avainta normaalissa avainnipussasi ja kuljeta sitä mukanasi talon ulkopuolella.  Yleis- ja sarja-avain on syytä pitää omassa työhuoneessa ei näkyvässä paikassa.

Hukkuiko avaimesi?

SOITA HETI
0294 44400 (turvallisuusvalvomo), jos työ- tai kulunvalvonta-avaimesi on kadonnut klo 9 - 15
tai soita välittömästi seuraavana arkiaamuna em. numeroon, jos avaimesi on kadonnut em. ajan ulkopuolella. Turvallisuusvalvomo kuolettaa magneettiavaimen välittömästi, jotta sitä ei voida enää käyttää. 
Mekaanisen avaimen kohdalla harkitaan tapauskohtaisesti tarvitaanko lukoston sarjoittamista uudelleen.

ILMOITA LISÄKSI asiasta avainvastuuhenkilölle (kts. sivun alareuna).

Haettaessa kadonneiden avainten tilalle uusia avaimia liitetään hakemukseen selvitys avainten katoamisesta (varkaustapauksissa rikosilmoitus). Ennen uusien avainten luovutusta jokaisesta kadonneesta avaimesta peritään Tila- ja kiinteistökeskuksen hinnaston mukainen avainten uudelleenvalmistusmaksu, joka pitää sisällään avaimen jyrsimisen, käsittelyn, postituksen jne. ja  se on 25€ per avain. Maksukuitin saa vahtimestareilta. Varkaustapauksissa korvausasiaa käsitellään tapahtumakohtaisesti.

Avainten hakemisesta tietoa turvallisuusvalvomon sivuilla Flammassa

https://flamma.helsinki.fi/portal/home/sisalto?_nfpb=true&_pageLabel=content_view&contentId=HY056389&placeId=HY055885&lang=fi

Lisätietoja:
Turvallisuusvalvomo 02941 44400 tai turvallisuusvalvomo@helsinki.fi

 

Avaimista  saa lisätietoja laitoksen avainvastuuhenkilöltä amanuenssi Teija Kujalalta, D235, puh. 02941 51380, teija.kujala [at] cs.helsinki.fi.

 

05.02.2015 - 16:19 Päivi A Kuuppelomäki
28.09.2009 - 13:24 Webmaster