Kirjoitukset

Kesäkaudella tapahtuu

Tktl on monessa mukana kesällä 2006.

ISAS 2006: The 3 rd International Service Availability Symposium

15.-16.6.2006, Nokia Research Center, Ruoholahti

ISASissa käsitellään 24/7-saatavuuden tukemista järjestelmien rakentamisessa. Ala on yritys- ja akateemisen maailman välimaastossa. ISASin pääorganisaattori onkin Nokia, ja tktl hoitaa tapahtuman www-sivuja. Laitokselta mukana ovat Kimmo Raatikainen, Tiina Niklander ja Lauri Liuhto.

Lisätietoja: http://www.cs.helsinki.fi/events/isas2006/

BOI 2006: Baltic Olympiads in Informatics

Heinola 18.-21.5.

Itämeren ympärysvaltioiden yläaste- ja lukioikäiset käpistelytoivot kilpailevat Baltic Olympiads for Informatics –kisassa, johon tuttu suomalainen Datatähti toimii karsintana. Joukkueita tulee yhdeksästä maasta, eli osallistujia on noin 55-60 ja joukkueenjohtajat. BOIta rahoittavat Helsingin yliopisto ja opetusministeriö, ja Microsoftkin sponsoroi.

Tapahtuman pääorganisaattori on Matti Nykänen, ja ylläpidosta huolehtii Mikko Rauhala – vaikka kilpailijat istuvatkin Heinolassa, tehtävät tehdään laitoksen koneilla.

Lisätietoja (sivut päivittyvät vielä): http://www.cs.helsinki.fi/group/boi2006/

Tietojenkäsittelytieteen päivät

Tktl, Exactum, 5.-6.6.2006

Tietojenkäsittelytieteen päivät keräävät Exactumiin noin sata suomalaista tietojenkäsittelytieteilijää. Päivillä teema liikkuu tänä vuonna tietojenkäsittelytieteestä uusille aloille –aihepiirissä, eli mukana ovat esim. bioinformatiikka sekä tieteellinen laskenta.

Päivien organisaattori on Lea Kutvonen, ja mukana järjestelyissä ovat myös Päivi Kuuppelomäki, Sini Ruohomaa ja Sanna Kettunen.

Tervetuloa osallistumaan! Myös vapaaehtoisia käytännön järjestelyihin tarvitaan - ota yhteyttä Leaan.

Lisätietoja: http://paivat2006.tkts.fi/

Probabilistic Modeling and Machine Learning in Structural and Systems Biology

Tuusula, Gustavelund, 17.-18.6.2006

Työkokokuksen aiheena ovat koneoppiminen ja tilastollinen mallintaminen bioinformatiikan kahdella tärkeällä osaalueella, rakenne- ja systeemibiologiassa. Vaikka alueet voivat ensi silmäyksellä näyttää irrallisilta, laskentamenetelmien puolella niillä on paljon yhteistä.

Työkokous järjestetään yhteistyössä Teknillisen korkeakoulun kanssa. Laitokselta ja HIITistä mukana ovat Juho Rousu, Esko Ukkonen ja Veli Mäkinen, TKK:lta Sami Kaski.

Erityinen kiinnostuksen kohde ovat nk. rakenteiset ennustusmenetelmät, joissa yhden kyllä/ei vastauksen sijasta malli voi vaikka ennustaa geenisäätelyverkon rakenteen.

Työkokous liittyy eurooppalaisen PASCAL-huippututkimusverkoston meneillään olevaan temaattiseen ohjelmaan 'Learning with Complex and Structured Outputs', jota koordinoi Juho Rousu.

Ja vielä muistutuksena: workshopin call for papers päättyy 23.4.

http://www.cs.helsinki.fi/group/bioinfo/events/pmsb06/

IIIA-2006: International Workshop on Intelligent Information Access.

Marina Congress Center 6.-8.7.2006

IIIA:n aihe liittyy osin samoihin metodeihin kuin yllä mainittukin tapahtuma, mutta sovellusalue on aivan toinen. Tapahtuma pyritään pitämään kokoluokaltaan ja luonteeltaan keskustelun mahdollistavana.

Mukaan mahtuu n. 10 henkeä laitoksen väkeä. Jos haluat IIIA:han, ota yhteyttä Wray Buntineen tai Petri Myllymäkeen.

Lisätietoja: http://cosco.hiit.fi/search/IIIA2006/

Kumpulan avoimet ovet 9.9.

Kumpulan kampuksen avoimia ovia vietetään lauantaina 9.9. Avoimina ovat kaikki kampuksen talot, myös Dynamicum. Tapahtuma on kohdistettu ns. suurelle yleisölle, ja sen ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan.

Mitä ohjelmaa tietojenkäsittelytieteen laitos voisi järjestää? Kerro ideasi tiedottajalle! (tiedottaja@cs.helsinki.fi).

Ylös