Heikki Lokki palkittiin

lokki1.jpgLehtori Heikki Lokille myönnettiin torstaina 26.3. Eino Kaila –palkinto ansiokkaasta toiminnasta yliopisto-opettajana. Lokki vastaanotti palkintonsa rehtori Thomas Wilhelmssonilta Helsingin yliopiston vuosipäiväjuhlassa. Eino Kaila –palkinto on arvoltaan 5000 euroa.

Palkintoa Heikki Lokille esittivät tietojenkäsittelytieteen laitos, TKO-äly ry sekä matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opetuksen tukiyksikkö.

Ehdotuksessa Lokista todettiin muun muassa seuraavaa:

”Lehtori Heikki Lokki on erinomainen esimerkki siitä, kuinka yliopisto-opettaja voi innostaa suuren laitoksen henkilökuntaa ja opiskelijoita opetuksen ja oppimisen laadun parantamiseen. Lokki on määrätietoisesti, sinnikkäästi ja innovatiivisesti johtanut tietojenkäsittelytieteen laitoksen opetussuunnitelmallista kehittämistoimintaa jo useiden vuosien ajan yhteistyössä laitoksen johtajan, johtoryhmän ja opetuksen kehittämistyöryhmän jäsenten kanssa. Heikki Lokin rooli opettajatuutoroinnin ja opintopiiritoiminnan kehittämisessä, kurssien esitietovaatimusten määrittelyssä, opetuksen tavoitematriisien valmistelussa ja jalkauttamisessa sekä tutkinnonuudistuksen primus motorina on kiistaton.”

Palkittu itse otti tunnustuksensa vastaan varsin vaatimattomasti.

”Palkinnon saaminen on hieno juttu, mutta en osaa ottaa tästä kunniaa pelkästään itselleni. Tämä on ollut mahdollista, koska laitoksella on niin hyvää sakkia. Eikä työ tähän lopu”, Lokki totesi.

Entä mihin palkintorahat mahdollisesti menevät?

”Olkapään korjaus maksoi sen viisi tonnia, joten ne rahat on jo käytetty, ihan itseeni kaikki pistin”, Lokki nauroi.

lokki2.jpg
Valtioneuvos Riitta Uosukainen onnittelemassa. Mukana myös Heikin vaimo Maisa Lokki (kesk.).

Teksti: Leena Viitanen
Kuvat: Ari Aalto & Leena Viitanen

Luotu

27.03.2009 - 01:00

Uusi sivusto!

TÄMÄ ON TIETOJENKÄSITTELYTIETEEN OSASTON VANHA SIVUSTO

Tietojenkäsittelytieteen osaston uudet sivut sijaitsevat www.helsinki.fi-palvelimella.

Osoite cs.helsinki.fi ohjautuu nyt uudelle palvelimelle. Tätä osoitetta voidaan edelleen käyttää osaston www-osoitteena. Vanha sivusto löytyy paikasta cs.helsinki.fi/pre2018.

 

Uusien professorien tervetuliaisluennot ke 29.11. klo 14 - 18

Tietojenkäsittelytieteen uudet professorit esittelevät tieteenalansa ja tutkimuksensa tärkeimmät kysymykset 20 minuutissa.
Luennot järjestetään päärakennuksessa keskiviikkona 29.11. klo 14.00 alkaen.

sali 6 uusi puoli, 3. krs

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Esko Ukkonen esittelee lyhyesti Pan Huin.

14.15 Pan Hui: MOBILE AUGMENTED REALITY: BLESSING OR CURSE?

Tietojenkäsittelytieteen laitos täyttää 50 vuotta

#uhcs50

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään torstaina 31.8.2017 klo 13-18 juhlaseminaari yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (Unioninkatu 34).

uhcs50.cs.helsinki.fi