Ennakkoluulotonta opetusta

Tunnustuksena tietojenkäsittelytieteen laitoksen opetuksen erinomaisuudesta opetusministeriö on valinnut sen valtakunnalliseksi yliopistokoulutuksen laatuyksiköksi vuosiksi 2010-2012. Tämä opetuksen huippuyksikköstatus myönnettiin laitokselle jo toisen kerran, kauden 2007-2009 jatkoksi.

 

Laatuyksikkönimitys on merkittävä saavutus, sillä 2010 alkaneella kaudella koko Suomessa on vain kymmenen vastaavaa huippuyksikköä. Laitoksen lisäksi vain yksi toinen yksikkö valittiin jatkokaudelle. Alla on laitoksen opetustoimintaa kuvaavia poimintoja englanninkielisestä Korkeakoulujen arviointineuvoston raportista1, johon laatuyksikkönimitys perustuu. (Koko raportti on saatavissa sivun alareunassa olevasta linkistä.)

Opetus

Laitoksen tutkinnot ja opetus perustuvat selkeästi vakaalle pedagogiselle pohjalle. -- Opetus ja tutkimus on integroitu hyvin ja ne tukevat toisiaan.

 

 

Opetusohjelman ja kurssien suunnittelu

Opetusohjelma on hyvin jäsennetty. -- Henkilökunta on huomattavan sitoutunut työhönsä. Perusopintojen opetusohjelmallaa on vahva profiili, kuten myös kolmella laitoksen maisterilinjalla. Myös opiskelijat osallistuvat kurssien suunnitteluun. -- Projektityöt valaisevat, millaista todellinen työ on. -- Tasapaino luentojen, ryhmätöiden ja projektien välillä on hyvä.

 

 

Opetuksen kehittäminen

Ala kehittyy ja muuttuu jatkuvasti, ja laitos on kehittänyt toimintaansa järjestelmällisesti. Henkilökunta on huomattavan sitoutunut jatkuvaan kehitykseen. 

 

 

Opiskelu ja opiskelijat

Ilmapiiri yksikössä on tukeva ja motivoiva. Opiskelijat ja henkilökunta toimivat läheisessä yhteistyössä. -- Laitos vaikuttaa kansainvälisesti erittäin houkuttelevalta, ja sillä on iso joukko ulkomaalaisia perus- ja jatko-opiskelijoita.

Vuonna 2007 tehtiin laaja selvitys suomalaisen tietojenkäsittelytieteen tutkimuksen tilasta2. Sekin kiinnitti huomiota laitoksen opiskelijoiden korkeaan laatuun:

Tietojenkäsittelytieteen laitos houkuttelee erinomaisia opiskelijoita, ja laitoksella on loistava kansainvälisen yhteistyön ja vierailujen verkosto.


 

Orientoivissa opinnoissa tehdään pelin henki selväksi

 


Laitoksen opetuksen kehittämisessä vahvasti vaikuttaneelle lehtori Heikki Lokille myönnettiin 26.3.2009 Eino Kaila –palkinto ansiokkaasta toiminnasta yliopisto-opettajana.

 

 


[1] Korkeakoulujen arviointineuvosto: Centres of Excellence in Finnish University Education 2010–2012 (raportti 03:2009), s. 68-69. (Saatavilla vain englanniksi.)

[2] Suomen Akatemia: Computer Science Research in Finland 2000–2006: International Evaluation (Publication of the Academy of Finland 8/07), s. 43-44. (Saatavilla vain englanniksi.)

Luotu

10.11.2009 - 14:16

Uusi sivusto!

TÄMÄ ON TIETOJENKÄSITTELYTIETEEN OSASTON VANHA SIVUSTO

Tietojenkäsittelytieteen osaston uudet sivut sijaitsevat www.helsinki.fi-palvelimella.

Osoite cs.helsinki.fi ohjautuu nyt uudelle palvelimelle. Tätä osoitetta voidaan edelleen käyttää osaston www-osoitteena. Vanha sivusto löytyy paikasta cs.helsinki.fi/pre2018.

 

Uusien professorien tervetuliaisluennot ke 29.11. klo 14 - 18

Tietojenkäsittelytieteen uudet professorit esittelevät tieteenalansa ja tutkimuksensa tärkeimmät kysymykset 20 minuutissa.
Luennot järjestetään päärakennuksessa keskiviikkona 29.11. klo 14.00 alkaen.

sali 6 uusi puoli, 3. krs

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Esko Ukkonen esittelee lyhyesti Pan Huin.

14.15 Pan Hui: MOBILE AUGMENTED REALITY: BLESSING OR CURSE?

Tietojenkäsittelytieteen laitos täyttää 50 vuotta

#uhcs50

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään torstaina 31.8.2017 klo 13-18 juhlaseminaari yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (Unioninkatu 34).

uhcs50.cs.helsinki.fi