Yliopiston Game of Nolife -joukkue voitti länsi-eurooppalaisen ohjelmointikilpailun opiskelijoille

Finaalissa Thaimaassa keväällä 2016 Helsingin yliopiston opiskelijoilla on vastassaan maailman parhaat joukkueet.

Helsingin yliopisto on voittanut yliopistojen välisen NWERC 2015 -ohjelmointikilpailun, joka pidettiin Linköpingissä vastikään. Siihen osallistui 95 joukkuetta läntisestä Euroopasta. Helsingin yliopiston Game of Nolife -joukkueen muodostivat tietojenkäsittelytieteen ja matematiikan opiskelijat Tuukka Korhonen, Olli Hirviniemi ja Otte Heinävaara.

-Hienolta tuntuu, etenkin kun mukana oli joukkueita vahvoista yliopistoista, kuten KTH Tukholmasta, Oxford ja Cambridge, sanoo Antti Laaksonen, joka on voittoisan tiimin valmentaja.

Kilpailuissa aiheena on algoritmien ohjelmointi, ja ratkaistavana on joukko vaikeita ohjelmointitehtäviä. Aikaa kilpailijoille annetaan viisi tuntia. Kunkin joukkueen käytössä on yksi tietokone, jolla algoritmit tulee ohjelmoida.

Game of Nolife -joukkue valmistautui marraskuiseen kisaan Linköpingissä käymällä valmennusleirillä Moskovan MIPT-yliopistossa. Kymmenpäiväinen leiri järjestettiin juuri ennen kisaa, ja sen opit auttoivat erityisesti geometristen tehtävien ratkaisussa.

-Venäjällä kisakoodauksen taso on hyvin korkea, ja joukkue pääsi ottamaan leirillä mittaa parhaista venäläisistä tiimeistä, Laaksonen kertoo.

Loppukilpailu Thaimaassa järjestetään toukokuussa 2016. Finaaliin tulevat joukkueet on karsittu osakilpailuissa eri puolilla maailmaa. Game of Nolifen tavoitteena on päästä mitalisijoille, mikä vaatii paljon harjoittelua kevään aikana.

 

Kisan pääsivu: http://www.nwerc.eu/

Tuloslista: http://www.nwerc.eu/scoreboard/

Kuvassa Game of Nolife -joukkue vasemmalta oikealle Otte Heinävaara, Tuukka Korhonen ja Olli Hirviniemi.

Luotu

03.12.2015 - 15:45

Uusi sivusto!

TÄMÄ ON TIETOJENKÄSITTELYTIETEEN OSASTON VANHA SIVUSTO

Tietojenkäsittelytieteen osaston uudet sivut sijaitsevat www.helsinki.fi-palvelimella.

Osoite cs.helsinki.fi ohjautuu nyt uudelle palvelimelle. Tätä osoitetta voidaan edelleen käyttää osaston www-osoitteena. Vanha sivusto löytyy paikasta cs.helsinki.fi/pre2018.

 

Uusien professorien tervetuliaisluennot ke 29.11. klo 14 - 18

Tietojenkäsittelytieteen uudet professorit esittelevät tieteenalansa ja tutkimuksensa tärkeimmät kysymykset 20 minuutissa.
Luennot järjestetään päärakennuksessa keskiviikkona 29.11. klo 14.00 alkaen.

sali 6 uusi puoli, 3. krs

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaani Esko Ukkonen esittelee lyhyesti Pan Huin.

14.15 Pan Hui: MOBILE AUGMENTED REALITY: BLESSING OR CURSE?

Tietojenkäsittelytieteen laitos täyttää 50 vuotta

#uhcs50

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään torstaina 31.8.2017 klo 13-18 juhlaseminaari yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (Unioninkatu 34).

uhcs50.cs.helsinki.fi