Uusi datatieteen maisteriohjelma — haku auki!

Helsingin yliopisto on perustanut uuden, kansainvälisen maisteriohjelman datatieteeseen. Katso ohjelman esittelyvideo täältä. Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät ohjelman www-sivuilta. Hakuaika päättyy 12.1.2017.

Datatiede on tietojenkäsittelytieteen ja tilastotieteen nykyaikainen yhdistelmä, joka ratkoo erilaisten aineistojen analysointiin ja käyttöön liittyviä ongelmia niin teollisuudessa, hallinnossa kuin tutkimuksessa. Datatieteen ammattilaiset, "datatietelijät", auttavat organisaatioita jäsentämään ja hyödyntämään hallussaan olevaa dataa. Datatietelijöiden kysyntä kasvaa samalla kun datan keruu ja analysointi yleistyy kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Esimerkiksi digitaalinen humanismi ja tuloaan tekevä esineiden internet synnyttävät datan analysoinnille monia uusia haasteita ja mahdollisuuksia.

Datatieteen maisteriohjelmassamme hankit syvällisen osaamisen datatieteessä käytetyistä menetelmistä. Opit ymmärtämään menetelmien toimintaperiaatteet, jolloin pystyt niiden soveltamisen lisäksi luomaan ratkaisuja datatieteen uusiin haasteisiin. Datatieteen maisteriohjelmassa voit myös keskittyä jollekin tieteenalalle tyypillisiin ongelmiin ja yhdistää alakohtaista osaamista data-analyysin viimeisimpiin menetelmiin ja työkaluihin. Maisteriohjelman opettajat ovat itse aktiivisia datatieteen tutkijoita, ja ohjelma pohjautuu vahvasti tutkimuskokemukseen.

Lisätietoa suomeksi yliopiston sivuilta (huom: opetuskielenä ohjelmassa on englanti).

05.12.2016 - 11:26

Uni­versity of Hel­sinki elec­ted Nokia Bell Labs part­ner

The collaboration between Nokia and the university is tightening in the field of data science; the research into data networks, artificial intelligence, and enhanced reality is receiving more attention.