Ohjelmistotehdas (Software Factory) avautuu

Helsingin yliopiston ohjelmistotehtaasta ponnahtaa kasvuhakuisia yrittäjiä

 

Ohjelmistoala elää murroksen aikaa. Alalla elää usko siihen, että Suomi voi profiloitua ennennäkemättömällä tavalla ohjelmistoalan edelläkävijänä. Profiloitumista vauhdittamaan on kaivattu uudenlaista dynamiikkaa luovaa ns. tekemisen meininkiä. Tähän tarpeeseen vastaa Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen perustama ohjelmistotehdas, Software Factory. Yhteistyöhanke lanseerataan Helsingissä 4.3. Median edustajat ovat tervetulleita!

 

Software Factoryn tavoitteena on synnyttää yrityksiä Internet-palvelujen liiketoiminta-alueelle, toteuttaa sekä perustutkimusta että soveltavaa ohjelmistoalan tutkimusta yli tiederajojen ja integroitua suomalaiseen ohjelmistoalan opetukseen saumattomasti laajan yhteistyöverkoston kautta. Tarkoitus on haastaa perinteinen ohjelmistoalan tutkimus ja sen tavat.

Software Factory kansainvälistyy vuosien 2010-2011 aikana. Tehtaan konsepti toimii mallina maailmalle perustettaville satelliittitehtaille, ja tehdas Helsingin yliopistossa muodostaa yhdessä niiden kanssa uuden globaalin ohjelmistokehityksen tutkimusinfrastruktuurin. Ensimmäinen satelliitti syntyy Madridin teknisen yliopiston (UPM) yhteyteen Espanjaan kesällä 2010. Myöhemmin tehtaita perustetaan Intiaan, Kiinaan ja Kanadaan.

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos lanseraa 4.3.2010 yhteistyössä Tekes-rahoitteisen kärkitutkimushankkeen, Tivitin Cloud Software-ohjelman, ja HIITin, Gearshift Group Oyj:n, Aalto-yliopiston sekä ammattikorkeakoulu Metropolian kanssa Software Factoryn.

Software Factoryn avajaisia vietetään torstaina 4.3.2010 kello 13-17 osoitteessa Exactum, Gustaf Hällströmin katu 2b, Helsingin yliopisto. Ohjelmatiedot osoitteessa www.softwarefactory.cc .

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Lanseeraustilaisuudessa esittäytyy ensimmäinen ohjelmistotehtaasta ponnistava kansainvälinen yritys liikeidean, tuotteen ja beta-palvelunsa kera. Mukana ovat myös Software Factoryn yrittäjyys, tutkimus-ja opetuslinjat.

Vieraat pääsevät myös vierailemaan Software Factoryn varsinaisiin tuotekehitystiloihin.

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos on Suomen suurin tietojenkäsittelytieteen opetusta ja tutkimusta tekevä yksikkö. Sen opetus on monipuolista, ja sitä kehitetään ennakkoluulottomasti. Tunnustuksena opetuksen erinomaisuudesta opetusministeriö on valinnut tietojenkäsittelytieteen laitoksen valtakunnalliseksi yliopistokoulutuksen laatuyksiköksi vuosiksi 2007-2009 ja toisen kerran vuosiksi 2010-2012. Statuksen saaminen on saavutus, sillä kuluvana vuonna laatuyksiköksi nimettiin Suomessa vain kymmenen yliopistokoulutuksen yksikköä, ja tietojenkäsittelytieteen laitoksen lisäksi vain toinen yksikkö valittiin toiselle kaudelle.

Tietojenkäsittelytieteen laitos sijaitsee Kumpulan tiedekampuksella, joka on Suomen johtava eksaktien luonnontieteiden osaamiskeskittymä.

Lisätietoja antaa professori Pekka Abrahamsson, sähköposti pekka.abrahamsson[at]cs.helsinki.fi

Aika: 
04.03.2010 - 13:00 - 17:00
Paikka: 
Exactum
19.11.2013 - 19:22 Webmaster
10.02.2010 - 12:25 Webmaster