Datatähti 2015

Datatähti on peruskoulun ja lukion oppilaille tarkoitettu ohjelmointikilpailu. Datatähden alkukilpailu kestää kaksi viikkoa, ja siihen osallistutaan Internetin kautta. Alkukilpailun jälkeen parhaat osallistujat kutsutaan loppukilpailuun Helsingin yliopistolle.

Jos et voi enää osallistua Datatähteen, voit silti ratkoa tehtäviä ja lähettää niitä palvelimelle tarkistettavaksi.

Aikataulu

Osallistuminen

Tämän sivun loppuosa sisältää Datatähden alkukilpailun tehtävät ja ohjeet niiden palauttamiseen. Ilmoittaudu lisäksi kilpailuun seuraavalla lomakkeella:

Tehtävien ratkaisut ja ilmoittautumislomake tulee lähettää viimeistään su 12.10.

Tehtävät

Datatähden alkukilpailu muodostuu 5 ohjelmointitehtävästä, jotka ratkaistaan C++- tai Java-kielellä. Tehtävät palautetaan CSES-järjestelmään, joka tarkistaa koodin toiminnan automaattisesti.

Jokaisesta tehtävästä voit saada enintään 100 pistettä. Ohjelmasi saa käyttää 1 s aikaa ja 150 Mt muistia jokaisessa testissä. Kun lähetät ohjelman koodin CSES:ään, järjestelmä testaa sen ja näet saamasi pistemäärän hetken kuluttua.

Materiaali

Tehtävät on tarkoitus ratkaista itsenäisesti, mutta saat hyödyntää mitä tahansa kirjallista materiaalia. Seuraava kirja on varmasti hyödyllinen:

Yhteystiedot

Datatähden IRC-kanava on #datatahti (IRCnet). Voit keskustella kanavalla muiden osallistujien kanssa sekä kysyä tarkennuksia kilpailusta.

Kilpailun järjestäjät ovat Antti Laaksonen ja Topi Talvitie.