Reseptit

Tiramisu

1 dl  sokeria  
4     munankeltuaista  
4     valkuaista  
750 g mascarponejuustoa  
1-2 pak tiramisukeksejä (savoyard)
      osta 2 pakettia, saatat kuitenkin 
      tarvita vain yhden  
3 dl espressokahvia  Amaretto-likööriä 
(voi käyttää esim konjakkia, 
 Sara käytti kahvilikööriä) 
~½ desiä  kaakaojauhetta      
Valmista kahvi ja terästä se Amarettolla. Kokoa kakku n. 1,5 litran vetoiseen vuokaan. Kun kastelet keksejä kahviin, älä liota niitä kahvissa. Parempi lopputulos tulee, kun kostutat keksit pikaisesti kahvissa ja annat valmiin tiramisun kostua jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua. Laita vuoan pohjalle paksu kerros kahvilla kostutettuja keksejä. Vaahdota sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti keltuaisvaahto ja juusto. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos keksikerroksen päälle. Jäähdytä pari tuntia. Sihtaa kaakaojauhetta koristeeksi. Sara laittoi alkoholia mausteeksi myös juustoseokseen…