Yliopiston etusivulle Suomeksi Inte på svenska No english version available
Helsingin yliopisto Tietojenkäsittelytieteen laitos
 

Tietojenkäsittelytieteen laitos

8th Nordic Collegiate Programming Contest (NCPC)

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos osallistuu pohjoismaisten yliopistojen väliseen ohjelmointikilpailuun LAUANTAINA 3.10.2009 klo 12-17.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki TKTL:n opiskelijat, jotka ovat aloittaneet opiskelunsa vuonna 2005 tai myöhemmin, tai syntyneet vuonna 1986 tai myöhemmin. Kaiken tasoiset ohjelmoijat ovat tervetulleita, koska kilpailussa voi verrata tasoaan eri sarjoihin (HY:n mestaruus, Suomen mestaruus, pohjoismaiden mestaruus). Osallistujia toivotaan mahdollisimman paljon.

Kilpailu on osa ACM:n International Collegiate Programming Contest -ohjelmointikilpailua. Pohjoismaiden parhaat ryhmät pääsevät Luoteis-Euroopan aluekilpailuun (NWERC) Nürnbergiin 6.-8.11.2009 ja sieltä mahdollisesti maailmanfinaaliin Kiinaan keväällä 2010.

Säännöt

Kilpailuun osallistutaan kolmen hengen ryhmissä, ja kullakin ryhmällä on käytössään yksi tietokone (Linux). Sallitut ohjelmointikielet ovat C, C++ ja Java. Kilpailussa saa vapaasti hyödyntää mitä tahansa kirjallista materiaalia, kuten oppikirjoja tai omia muistiinpanoja. Elektroniset laitteet, kuten muistitikut, kännykät tai kannettavat tietokoneet, ovat kiellettyjä. Internetin käyttö on kielletty, poikkeuksena Java API ja C++ -referenssi. Tehtävät ovat luonteeltaan algoritmisia (ks. esimerkkitehtäviä vuodelta 2005). Aikaa tehtävien ratkaisemiseen on 5 tuntia.

Ilmoittautuminen

Kokoa kolmen hengen ryhmä ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa
http://ncpc.idi.ntnu.no/ncpc2009/reg/
29.9.2009 mennessä.

Lisätiedot

HY/TKTL:n kilpailuvastaava on Jaakko Kurhila (jaakko piste kurhila at helsinki piste fi).

Kilpailun kotisivu


Sivu luotu: 7.9.2009 (TA) / Viimeksi päivitetty 18.9.2009 (JK)