[ hakemisto / edellinen / seuraava ] [ näytä valikko ]

15. IntelGrep Locator - Henkilönpaikannusjärjestelmä


Kuva kiirareilla katsovasta henkilöstä (jpg)

Kuva 1. Vanha menetelmä.

Turvallisuuspalveluihin erikoistunut singaporelainen YouNoGo Ltd haluaa laajentaa kehittämäänsä kulunvalvontajärjestelmää kokonaisvaltaiseksi yrityksen turvajärjestelmäksi. Olemassa oleva järjestelmä perustuu ladattaviin älykortteihin, joissa on ultraäänellä toimiva lähetinvastaanotinyksikkö. Valvottavaan rakennukseen sijoitetaan antureita, jotka havaitsevat ihmisten liikkeet valvottavalla alueella. Henkilöt, jotka liikkuvat ilman korttia valvotulla alueella, aiheuttavat hälytyksen. Kortteihin voidaan myös ohjelmoida erilaisia turvaluokituksia, jolloin henkilöllä on pääsy vain tiettyihin osiin rakennusta.

Tehtävänäsi on toteuttaa uusia lisäpalveluja tarjoava järjestelmä, jossa asiakasyrityksen henkilökunta voi reaaliaikaisesti seurata työtovereidensa liikkeitä järjestelmän avulla. Käyttöliittymän avulla tulee olla helposti havaittavissa esimerkiksi seuraavat käyttäjien haluamat toiminnot:

Tällaisen järjestelmän lisäksi halutaan vielä yhtiön puhelinvaihteen työntekijöille ja turvallisuudesta vastaaville henkilöille heidän tarpeisiinsa optimoidut versiot systeemistä. Mieti myös tietoturva- ja intimiteettisuoja-asioita: onko hyväksyttävää, että kaikki tietävät, että apulaisjohtaja Tarja Kulovalkea ja apulaissiivoja Jaska Sivari ovat olleet samassa siivouskomerossa viimeiset 46 minuuttia?


Päivitetty 05.03.2000 / Sari A. Laakso, email: salaakso@cs.helsinki.fi
Sivun URL: http://www.cs.Helsinki.FI/~salaakso/kl-1999/nomenu/aihe15.html
Näiden WWW-sivujen hallintajärjestelmän kehitti Tero Pekkanen


[ hakemisto / edellinen / seuraava ] [ näytä valikko ]