Käyttöliittymät II (syksy 2002)  /  Harjoitustyö 1  /  Käyttötapausesimerkki


Käyttötapausesimerkki WebTimmiä varten

Älä käytä suoraan tätä käyttötapausta, vaan ota tästä esimerkkiä omien käyttötapaustesi laatimista varten. Asiantuntija-arvioraportissa käyttötapausta ei kuvata näin täsmällisessä muodossa kuin tässä.

Esimerkkikäyttäjänä on yliopistonlehtori Jaakko Kurhila, joka varaa järjestelmän avulla jonkin etukäteen tiedossa olevista salivaihtoehdoista koulutustilaisuuttaan varten.

Käyttötapaus: Laitoksen henkilökunnan koulutustilaisuus

Tilaisuuden järjestäjän tavoite

Yliopistonlehtori Jaakko Kurhila on järjestämässä laitoksen henkilökunnalle koulutustilaisuutta, jossa tutustutaan tietokoneavusteisiin oppimis­ympäristöihin. Tilaisuutta varten hän tarvitsee viihtyisän salin, jonne demoympäristön raken­ta­minen on helppoa. Hän on jo käynyt katsomassa salivaihtoehdot paikan päällä ja valinnut ne salit, jotka sopivat tähän tarkoitukseen.

Tilatietoja

·         Jaakko on käynyt katsomassa salivaihtoehdot ja todennut, että vain salit A216, A414 ja A516 sopivat tähän tarkoitukseen. Näistä A216 ja A414 vaikuttivat parhailta.

·         Tänään on torstai 25.4. ja kello on 18.30.

·         Koulutustilaisuus kestää 3 tuntia. Sitä ei kannata sijoittaa lounasajan päälle, vaan joko aamupäivään tai iltapäivään yhtenäiseksi 3 tunnin ajaksi.

·         Jaakolle itselleen sopii mikä tahansa aika touko-kesäkuun vaihteessa (ma 27.5. – pe 31.5. tai ma 3.6. – pe 7.6.), paitsi ei tiistai 28.5., jolloin hän käy pitämässä vierailuluennon Tampereen yliopistossa.

·         Jaakko suosisi mielellään toukokuun viimeistä viikkoa, jolloin henkilökunta ei vielä olisi lomalla, mutta kesäkuun alkukin kyllä käy.

·         Jaakko ei tiedä etukäteen yhtään, millainen salien varaustilanne on.

·         Salit A216 ja A414 ovat varattuina aamusta iltaan opetuskäytössä ma 27.5. – ke 29.5. ja ma 3.6. – pe 7.6. Esimerkkejä varaustiedoista:

·         A216 ma 27.5. klo 8-10: Rinnakkaisohjelmistot, Timo Alanko

·         A216 ma 27.5. klo 10-12: Rinnakkaisohjelmistot, harjoitus, Jukka Manner

·         A414 ti 28.5. klo 9-12: FDK-ryhmän kuukausipalaveri, Esko Ukkonen

·         Sekä salissa A216 että salissa A414 on tunnin ja kahden tunnin pituisia vapaita välejä to 30.5. ja pe 31.5.

·         Sali A516 on muuten täysin varattu lukuunottamatta joitain kahden tunnin pituisia taukoja, mutta ke 29.5. aamupäivä on vapaa klo 11 asti, ti 4.6. koko päivä on vapaa lukuunottamatta Tietorakenteiden luentoa klo 10-12 ja to 6.6. aamupäivä on vapaa klo 13 asti.

·         Koulutustilaisuus ei ole erityisen kiireellinen tapahtuma, joten Jaakko ei yritä väkisin siirtää muiden tilaisuuksia sen alta pois, jos sopivaa salia ei enää täksi kevääksi löydy. Jos saleissa ei ole tilaa, hän ryhtyy miettimään tilaisuuden järjestämistä heti alkusyksystä.

·         Jokaisen varauksen yhteyteen on merkittävä varauksen tekijän nimi (Kurhila) ja varatun salin käyttötarkoitus (henkilökunnan TAO-koulutus), jotta sekä varaaja itse että muut varaajat saisivat jälkeenpäin selville, mistä tapahtumasta on kyse. (Näiden tietojen tarve on pääosin johdettu muista käyttötapauksista, joita ei esitetä tässä.)

 


 

Päivitetty 10.10.2002 / salaakso@cs.helsinki.fi