Datatieteen johtava kokous IEEE ICDM ensi kuussa

Johtava kansainvälinen datatieteen konferenssi IEEE International Conference on Data Mining pidetään kuukauden kuluttua Shenzhenissä Kiinassa. Konferenssin ohjelmatoimikunnan puheenjohtajat Ravi Kumar (Google, USA) ja Hannu Toivonen (Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos) kertovat alla joitain keskeisiä tietoja kokouksesta.

Tänä vuonna kilpailu konferenssiin pääsemistä oli erittäin kova: kaikkiaan 727 käsikirjoitusta lähetettiin tarjolle. Jokaisen käsikirjoituksen arvioi vähintään kolme ohjelmatoimikunnan jäsentä. Käsikirjoitusten hyväksymisestä päätettiin lopulta arvioijien, varapuheenjohtajien ja puheenjohtajien käymän keskustelun perusteella.

 

Arvioinnin perusteella konferenssiin hyväksyttiin lopulta 71 käsikirjoitusta (hyväksymisprosentti siis 9.8 %) ja lisäksi 72 muuta käsikirjoitusta hyväksyttiin lyhyessä muodossa (hyväksymisprosentti yhteensä siis 19.7 %).

Konferenssissa käsiteltävien datatieteen aiheiden kirjo on laaja, aiheita ovat mm. sijainti- ja liikkuvuustieto, graafit, sosiaalinen media, aika- ja paikkasidonnainen data, verkot ja verkostovaikutukset, yhteisölliset menetelmät, faktorointi, tietovuot, luokittelu, suosittelujärjestelmät ja sosiaaliset menetelmät, aikaan liittyvä louhinta, regressio, monimutkainen data, aliavaruusmenetelmät, tekstin louhinta, oppiminen, etäisyys ja samankaltaisuus, poikkeavuudet, sovellukset, moniluokittelu, piirteen valinta, markkinointi ja tviitit.

Haluamme kiittää kaikkia 41 varapuheenjohtajaa ja 287 ohjelmatoimikunnan jäsentä heidän arvokkaasta panoksestaan käsikirjoitusten kommentoinnissa niiden kirjoittajille sekä valintaprosessissa.

Lisätietoja konferenssista sekä ilmoittautumisesta, ohjelmasta ja matkustamisesta saa sen www-sivuilta osoitteessa http://icdm2014.sfu.ca/home.html.

21.11.2014 - 18:25 Hannu Toivonen
21.11.2014 - 18:24 Hannu Toivonen